Klik hier oom de video te bekijken!
2 Konijnenboutjes
1 tl zout
1 tl zwarte peper
½ el karwijzaad geroosterd
3 tl paprikapoeder mild of zoet
1 el meditterane kruiden
3 tl mosterdpoeder
3 laurierblaadjes
1 flinke ui klein gesnipperd
3 tenen knoflook klein gehakt
50 gram roomboter
2 el Worcestershire
sauce
1 el suiker
1 of 2 adjuma pepers
1 el tomatenpuree
1 grote tomaat klein gesneden
2 tl maizena opgelost in 2 el water
Bereiding:
Verhit de boter
Fruit de ui en knoflook 1minuut.
Bak daarna de tomaat en de tomatenpuree een minuut mee.
Voeg het karwijzaad toe, evenals paprikapoeder, mediterrane kruiden, Worcestershiresauce, suiker, en laurier.
Bak alles 3 minuten op matig uur.
Bindt de jus met de maizena-oplossing.
Breng de jus op dikte met wat water.
Zout en peper de konijnenboutjes.
Braad de konijnenboutjes aan beide zijden aan in hete boter.
Giet er de wildsaus overheen.
De boutjes moeten voor tenminste de helft in de saus liggen.
Laat de boutjes tenminste 45 minuten op zacht vuur gaarstoven.
Laat de laatste 20 minuten een of twee adjuma pepers mee sudderen. Laat ze niet stuk koken!
Serveren met zachte kruimige aardappels, spruitjes, spitskool of Haricot Verts.
Klik hier oom de video te bekijken!