vrijdag 7 september 2018

Varkenshaas met ananas

Nodig:
500 g varkenshaas (varkensfilet, of ander vlees van eigen voorkeur kan ook.)
2 el maizena vermengd met wat zout
250 g verse ananas, goed schoongesneden en in grote dobbelstenen verdeeld
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijn gewreven
1 rode paprika in groffe stukken gesneden
2 tl sambal oelek
2 tl tomatenpuree
2 el sweet chilisauce
2 el palmsuiker
1 el sap van opgeloste tamarinde
1 el suiker
2 el Shaoxing rijstwijn
water
maizena opgelost in koud water
Olie

Bereiding:
Snij het vlees in dunne plakjes.
Wentel het vlees door een mengsel van maizena, water en zout. Een kwartiertje laten staan.

Verhit wat olie in een hete wok.
Bak op hoog vuur de ui 30 seconden.
Bak de knoflook 30 sec mee.
Roerbak vervolgens het vlees mee.
Voeg tomatenpuree en sambal Oelek toe en bak 15 seconden mee.
Voeg paprika en ananas toe en roerbak op nog altijd hoog vuur mee.
Voeg Sweet chilisauce, alle suikers en tamarindesap toe en schep alles terdege door de massa!
Voeg de Shaoxing rijstwijn toe.
Blus af met een beetje water en bind dat indien nodig meteen met wat maizenaoplossing. Regel de dikte vd saus met meer water of laat het wat inkoken.
Voor een mooiere kleur heel weinig sojasaus toevoegen. Hou de saus bij voorkeur rood.

Bij de bami, of witte rijst is dit het lekkerst. Maar ook bij een kruimige aardappel.

Geen opmerkingen: