Zoeken in deze blog

woensdag 2 juli 2014

Roti

Roti is de deegplaat, deegkoek, of tortilla, waarin een tussenlaagje van gekruide en gemalen gele spliterwten (dahl), kikkererwten of aardappel is verwerkt. Roti eet men vooral bij masala kip, rund, lam of zelfs vis. In de volksmond benoemt men de combinatie van deze gerechten samenvattend 'roti'. Maar in feite is roti dus alleen de deegkoek waar de andere gerechten mee genuttigd worden. Roti eet men met de handen. De bereiding hoeft niet moeilijk te zijn mits men de volgorde en behandeling van de ingrediënten beheerst en consequent uitvoert. Onderstaande bereiding is geheel mijn eigen aanpak. Andere koks zullen wellicht andere methoden toepassen maar dat hoeft niet tot een beter of slechter resultaat te leiden. Het gaat hier louter om persoonlijke smaak. 

Bereiding met gele spliterwten verloopt alsvolgt:

zondag 29 juni 2014

Thai pasteitjes

Op dit recept zijn vele variaties mogelijk. Klik Hier om ook het videorecept te bekijken.


Pittige pasteitjes met kip en tempéh.

Nodig voor de tempéh:
200 gr tempéh
2 teen knoflook geperst
1/2 ui fijn gesnipperd
2 tl tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el bruine basterdsuiker
1 grote madame jeanette fijn gesneden
zout

zaterdag 28 juni 2014

Tempéh sambal

Tempéh Sambal
150 gr tempéh
3 el olie
1 el tomatenpuree
1 madame jeanette
1/2 ui
2 teen knoflook
1/2 teen laos
1/2 teen gember
1 el vissaus.
2 el ketjap manis
1 el suiker
zout
maggiblokje

donderdag 26 juni 2014

Oosterse Vissoep

Oosterse Vissoep
Dit is een volledige maaltijdsoep.

Voor de bouillon:
1 zalmkarkas of koppen en graten.
2 ltr water
2 teen knoflook gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen curcuma gekneusd
1 stengel seréh gekneusd
1 ui in groffe stukken
1 knorr visbouillonblokje
2 takken selderie


dinsdag 24 juni 2014

Roergebakken kipfilet met pijnboompitten in hoisinsaus

4 kipfilets
1 blikje waterkastanjes
1 puntpaprika grof gesneden
een stuk prei gesneden
Champignons gesneden
1 grote ui de helft grof de andere helft fijn gesneden
2 teen knoflook geperst
3 el pijnboompitten licht geroosterd
1 el hoisinsaus
2 el donkere sojasaus
1 el suiker
zout
Peper
50 cc water met een 2 theelepels maizena vermengd
Olie

maandag 16 juni 2014

Bruine bonen basic

Voor 8 personen. (Ja ik heb een groot eetgezelschap)

Twee grote blikken bruine bonen.
500 gr gemengd gehakt
2 blikken Unox cocktailworstjes
2 el ketjap asin
2 el suiker
2 uien fijn gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
2 tomaten klein gehakt
4 el tomatenpuree
Flinke bos selderie fijngehakt
2 grote Madame Jeanette's (heel houden)
2 grote kippenbouillon(blokjes)
Zout
Zw. Peper
Olie

vrijdag 13 juni 2014

Oosterse maaltijdsoep 4 personen

Deze soep bevat veel lekkernijen zoals wanton, en gamba's. De bereiding is best tijdrovend maar het resultaat is smaakvol.

Ik omschrijf in stappen de bereiding van de diverse componenten.

donderdag 29 mei 2014

Vlammetjes



Voor ca. 50 stuks

500 g gehakt hoh
1 grote ui gesnipperd
4 teen knoflook geperst
2 tl (ruim) Gember
2 hele grote madame jeanette ontpit en fijngehakt
2 tl zout
Snufje zwarte peper
2 tak selderie fijngehakt
2 el ketjep asin
50 velletjes Filodeeg