Zoeken in deze blog

zaterdag 28 juni 2014

Tempéh sambal

Tempéh Sambal
150 gr tempéh
3 el olie
1 el tomatenpuree
1 madame jeanette
1/2 ui
2 teen knoflook
1/2 teen laos
1/2 teen gember
1 el vissaus.
2 el ketjap manis
1 el suiker
zout
maggiblokje



Snij de Tempéh in minidobbelsteentjes.
Bak deze goudbruin in de olie.
Laat ze uitlekken.

Bami met kip, spitskool en tempéh sambal
Verhit olie.
Vijzel ui, tomatenpuree, madame jeanette, knoflook, laos, en gember tot pulp.
Bak dit kruidenmengsel zachtjes in een el hete olie.
Voeg de uitgelekte tempéh erbij en schep goed om.
voeg de suiker toe.
Voeg ketjap manis toe.
Voeg vissaus toe.
Proef of de sambal op smaak is. Breng zonodig op smaak met een Maggiblokje of wat zout.

Laat op een sudderplaatje gedurende 10 minuten de kruiden goed in de tempéh trekken.

Opdienen bij... ja waar niet bij eigenlijk!?