zaterdag 31 augustus 2013

Rood Geroosterd varkensvlees (Roast Red Porc)







Ingrediënten:
500 gram varkensvlees. Hamlappen of varkenshaas voor magere red porc en voor de echte liefhebbers buikspek voor een malser resultaat.
4 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 eetlepels vocht van de lam joei
2 el rum of chinese rijstwijn
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels suiker
zout
Mespunt ve-tsin (Hier doen de wildste verhalen de ronde over. Bij twijfel gewoon niet gebruiken.)




Bereiding:
Het vlees wassen en droog deppen.
Snij het vlees in langwerpige stukken van ca 2 cm dik in de lengte van het vlees.
Maak een marinade van de ingrediënten en laat het vlees hierin een nacht marineren. Een paar uur kan ook maar het resultaat is aanmerkelijk minder smakelijk dan bedoeld is.
Het vlees moet worden geroosterd op een rooster in de oven met een bakplaat er onder om het vet op te vangen. Leg aluminiumfolie op de bakplaat, zodat je het later makkelijk kunt verwijderen.
rooster het vlees in ca. 50 minuten op 180 graden. Maar kijk af en toe of het niet te droog wordt.
Draai tussendoor het vlees steeds om en smeer het steeds in met de marinade.
Zodra het vlees mooi gaar en knapperig is kan het uit de oven en in plakken worden gesneden.

Serveren:
Ik serveer het bij de Tjauw Min of met witte gestoomde rijst, maar ook in een pitabroodje met gesauteerde choy sum, taugé wat komkommer en als het erg droog vlees is, Roast Red porc Gravy mix. Verkrijgbaar bij de betere toko's.

Zie video demonstratie hier: http://youtu.be/IKpvrnLpEyY Overigens wijkt de receptuur in de video enigszins af. Het staat je vrij om daar wat van over te nemen.