5 eieren.
Een fijn gehakt uitje.
Een paar geperste tenen knoflook.
Een teen gehakte gember.
Lekker verse bieslook.
Twee of drie takjes verse selderij.
Een lepel tomatenpuree.
Een flinke eetlepel massalapoeder.
Een half glas opgeloste kippenbouillon.
50 ml kookroom.
Zout.
Zwarte peper.
Smelt 25 gram boter. Roomboter, of margarine… het maakt niets uit.
In deze verhitte boter rol je de eieren een minuut goed rondom door het vet heen.
Er ontstaat dan een aangebakken velletje. Ikzelf beperk dat tot een klein beetje. Maar ik weet dat veel mensen daar erg ver in gaan omdat ze dat lekkerder vinden.
De eieren haal je na het aanbakken uit de pan om plaats te maken voor de gehakte uitjes.
Na 30 seconden of zoiets voeg je de geperste of gehakte knoflook er aan toe.
En nog ’s een halve minuut later kan je tomatenpuree in de pan.
Dat heeft ook niet zo lang nodig terwijl je het een beetje verdeelt door de pan.
Voeg de gehakte gember toe.
Laat het mengseltje in de pan een minuut of 2 zachtjes bakken.
Dan voeg je een flinke eetlepel massalapoeder toe.
Roer dit door de massa en laat het een minuut meebakken.
Intussen los je in een half glas water een paar theelepels kippenbouillonpoeder op.
Maar voordat je dat aan de pan toevoegt schenk je eerst een halve dl kookroom bij de pruttelende massala.
Laat het al roerende, goed opnemen in de massala en doseer dan beetje bij beetje wat kippenbouillon bij totdat de dikte van de saus je bevalt.
Intussen kun je gerust de bieslook en de peterselie toevoegen en meeroeren.
Als de saus naar je zin op dikte is kunnen ook de eieren hun badje in.
Laat de pan nog een kwartier pruttelen op een laag vuurtje.
Deze eenvoudige bezigheid wordt aldus afgesloten met een heerlijk en smeuïg resultaat.
Eieren in Massalasaus.