Zoeken in deze blog

woensdag 3 november 2021

Kippenbouillon

Klik hier voor de video Kippenbouillon

2 tot 3 liter water
4 grote kippenpoten of een soepkip. Soms gebruik ik ook kippenvlerkjes.
1 grote ui
een flinke bos selderij
een el zwarte peperkorrels
10 pimentkorrels
10 kruidnagels
4 Laurierblaadjes
zout

Als je een Oosters tintje aan je bouillon wil meegeven voeg je nog toe
6 tenen knoflook
4 steranijs
een duimgrootte gekneusde gember
een duimgrootte verse gekneusde laos
2 gekneusde takken sereh

Zet al deze ingrediƫnten op met het water en breng het aan de kook.
Zodra het kookt, het vuur temperen en de bouillon op een sudderplaatje zachtjes gedurende 1 tot 2 uur laten trekken.

Je kunt de bouillon daarna door een zeef scheiden van de vaste delen.
De kip is veelzijdig bruikbaar voor soep.

Tip:
Heb je kippenvlerken gebruikt om bouillon van te trekken dan kun je deze na het afzeven nog kruiden en met wat olie mengen. Daarna in de oven garen en opdienen als snack of bij de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten