Zoeken in deze blog

dinsdag 12 oktober 2021

Dashirijst met Japanse saucijsjes

Klik hier voor de videofilm Dashirijst!

Nodig:
Sperzieboontjes klein snijden ,koken en afgieten.
Champignons vierendelen.
Een moot courgette kleinsnijden,
Een lente-uitje in ringen,
Een stukje winterpeen kleinsnijden
Drooggekookte rijst zoveel mogelijk losroeren,
Een bakje spekreepjes,
3 of 4 eieren.
Zakje dashi-no-moto van 5 gram.
Een desertlepel donkere misopasta
De misopasta los je op in wat water. Anders is het lastig in heet bakvet te verdelen.
Een klein gehakte ui,
Een paar geperste tenen knoflook,
zout en zwarte peper
Een eetlepel Sesamolie.
Een eetlepel Japanse sojasaus.


Bereiding:

De saucijsjes vet je lichtjes in met een kwastje olie.
En daarna kun je ze rustig gaan roosteren in een grillpan.
Regelmatig keren en oppassen voor aanbranden.
Eenmaal gegrild kunnen de worstjes op een servetje op een rechaud.

Dan het roerbakken van de rijst!
Bak in een hete wok of ruime pan de spekreepjes in de hete olie.
Zodra ze uit de pan kunnen worden gehaald doe je de gesneden uitjes erin.
Heel snel erna de knoflook,
de champignons,
sperziebonen en wortel,
en na een paar minuten kunnen ook die er weer uit.

Het spek doe je terug de pan in gevolgd door de verdunde misopasta.
Vervolgens bak je de rijst goed roerend en scheppend mee.

En zodra de rijst warm is verstrooi je de dashi er overheen. Een zakje van 5 gram is ruim voldoende.

Nog even een scheutje sojasaus…

en als een van de allerlaatsten de sesamolie.

Dan kunnen de groenten er weer bij, met wat zout en peper.

Heel goed roerbakken en doorwarmen, en de Dashirijst is gereed!

Bak een omelet van de eieren en snij deze decoratief.
Maak een fraai bordje van de rijst met de omelet en leg daar de Japanse saucijsjes bovenop.
Garneer naar behoefte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten