Zoeken in deze blog

dinsdag 2 november 2021

Pindasoep Asian Style 2.0

Klik hier voor de video Pindasoep

Nodig:
600gr Pindakaas,
Een grote ui. Snipperen.
Een bolletje Chinese knoflook. Fijnpersen.
2 grote tomaten. Klein hakken.
2 ajuma pepers.
Bosje selderij. Klein hakken.
Bakje Taogé.
Bosje Po Choi! Er staat op de verpakking ‘Chinese Spinazie! In groffe stukken snijden.
Zout.
Zwarte peper.
350 gr Kippenborstfilets.
2 groene bakbananen!
1 flinke eetlepel tomatenpuree
2 liter Kippenbouillon! Zelf getrokken van grote kippenpoten en verse tuinkruiden en specerijen, want dat is de lekkerste voor een goede pindasoep! 

Bereiding:
Je begint met de groene bananen.
Die hebben tijd nodig om te garen.
Snijd ze in 3 of 4 stukken, kerf de schil in en doe ze in een pan ruim water om ze in een goede 40 minuten zacht te koken!

Na het schoonsnijden van de kipfilets, doe ik ze in een plastic zak en sla de kipfilets met een deegrollen of steakhamer goed plat om het vlees boterzacht te maken. Borstfilet is meestal erg droog maar dat kan dus ook anders!
Tenslotte snij ik ze in hanteerbare stukken.
Je kunt ook kippendijenfilets gebruiken. Dat is van zichzelf malser.

Bak de kipfilets voor in hete olie.

Bak daarna in hetzelfde vet de ui, knoflook, gevolgd door de tomaten, de tomatenpuree, en tenslotte een flinke soeplepel vol van de bouillon die je voor de soep hebt gereed gemaakt!

Voeg de voorgebakken kip bij deze saus.
In deze saus mag de voorgebakken kip nog een minuut of 15 garen.

Leg de Pepers erop en roer er nog even de gehakte selderij doorheen.

Verhit de rest van de kippenbouillon.
Lepel een flinke soeplepel vol bouillon in een mengkom.
En in die mengkom voeg je net zo lang pindakaas toe totdat je naar eigen smaak, een lekkere pindabouillon heb. Deze hoort niet machtig te zijn maar ook niet te waterig!
Het roeren doe je het makkelijkst met een garde.
En intussen blijven proeven!
Voor die twee liter bouillon heb ik uiteindelijk de hele pot pindakaas gebruikt, Dat wil dus zeggen 600 gram voor 2 liter bouillon!
Maar dat is persoonlijke smaak!
Bepaal dus zelf al proevend, wat je lekker vindt!

Nu is het tijd om de kipfilet en de saus aan de pindabouillon toe te voegen!
De kip gaat er allemaal in, maar de smaak bepaal je door bedachtzaam de saus van de kip aan de bouillon toe te voegen.
Kies er daarbij voor om met een schuimspaan zoveel mogelijk van de vaste delen ui en tomaat uit de saus te vissen om een zo rijk gevuld mogelijke pindasoep te bewerkstelligen!

Voeg de Po Choi toe en laat deze in 5 minuten zacht worden.

De pepers die in de kip hebben meegesudderd, zijn nog altijd goed om hun smaken ook in de soeppan ten beste te geven. Leg ze er gerust op maar laat ze niet te hard koken.

Pindasoep is niet compleet als je de soepballetjes er niet bij doet!
In dit geval dus de plantaardige soepballen gemaakt van gekookte groene bakbanaan!
De schil pluk je er na het koken vrij eenvoudig vanaf.
Daarna is het slechts een kwestie van malen in een blendertje of hakselaar, waarna je met natte handen mooie ronde balletjes kunt draaien voor in de soep!
Soms is het nodig om een scheutje water bij de stukken banaan te voegen om het wat zachter te maken.

En dan is de oosters getinte pindasoep al snel een feit!
De borden worden gevuld, en jij kunt op hobbyrecepten.nl of makkelijkkoken.nl, gaan nalezen hoe dit ook alweer in elkaar zit!

Klik hier voor de video Pindasoep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten