Nodig:
250 gram Biefstuk.
Importmie voor 2 personen.
Kai Choy, Choi sum, pak choi of... gewoon Andijvie.
Verse koriander of selderij.
Rode paprika.
rode peper.
1 grote teen verse gember.
2 uien.
4 tenen knoflook.
taoge.
Assortiment paddestoelen.
zout en zwarte peper.
Opmerking:
Voor de Marinade:
6 eetlepels Sojasaus.
2 eetlepel Rijstwijn.
1 lepel Doen Jang gefermenteerde pasta (Korea).
3 eetlepels Hoisinsaus.
Goed mengen.
Vlees marineren:
Snijd eerst het vlees dwars op de draad.
Strooi hier het zout en de zwarte peper op.
Een deel van de Geperste knoflook.
Een deel van de Geperste gember.
Een of 2 lepels van de marinade.
1 lepel Doen Jang pasta.
Vlees, specerijen en marinade goed mengen.
Bij voorkeur een uurtje laten marineren.
Snijd intussen de groenten in hanteerbare stukken.
Bereiding:
Kook de mie volgens voorschrift.
Spoel en koel deze na het afgieten.
Mie wokken:
Verhit olie in de wok.
Bak de uitjes, gember en knoflook.
Een lepel Doen Jang pasta erbij en goed verdelen. Eventueel eerst oplossen in een lepel warm water.
De paddestoelen kort daarop erin mee roerbakken
De gesneden groenten bak je slechts kort mee.
Dan de winterpeen, de peper en dan de mie.
Daarna de rest van de marinade door de mie roeren
Dan taogé 15 seconden meebakken.
De mie maak je af met een handje gesneden verse koriander of selderij.
Dan verhit je opnieuw wat olie in de wok.
Na een paar minuten uit de wok scheppen.
Dan kunnen de groenten terug.
Roerbak alles een halve minuut flink.
Roer een paar lepels van het water-maizenamengsel door de biefstuk en zorg dat de saus niet te dik of te waterig wordt.
Beetje koriander of selderij erbij.