Zoeken in deze blog

zondag 11 juli 2021

Pittige kabeljauw


Nodig:
500 gr verse kabaljauw
Een flinke dot verse koriander.
Een uitje klein gehakt.
Een flinke teen knoflook.
twee theelepels Tomatenpuree
1 teentje verse geperste gember.
2 rode pepers waar de zaden uit zijn geklopt. Gesneden.
Het zou ook met gedroogde chilivlokken of een Adjuma peper kunnen. Net wat je zelf wilt.
1 theelepel vissaus.
3 of 4 el Kokosmelk!
1 eetlepel ketjap manis,
1 theelepel citroensap,
1 eetlepel palmsuiker,
zout
zwarte peper.
Bloem

De bereiding

De vis zout en peperen.
Door een paar eetlepels bloem wentelen
De stukken vis mogen dan nog even rusten.

Olie in de pan. Daarin bak je de voorgesneden specerijen voor de saus.
Ui knoflook en gember tegelijkertijd,
de tomatenpuree, kort verhitten.
Dan de pepers, de vissaus, citroensap, de ketjap en de kokosmelk!
De palmsuiker mag er dan ook bij.

En dan zorg je dat de saus op dikte komt met een beetje water met een vissbouillonblokje of verse visbouillon.
Tenslotte roer je er nog de koriander doorheen!

De saus is gereed en kan even apart gezet worden!

De vis:

Voordat de vis de pan in gaat haal je de stukken nog even door de bloem.
Dan wat olie of boter in de pan verhitten.
Bak hierin de stukken vis aan beide zijden.
Op matig vuur en met een keer omdraaien in de pan, ondergaat de vis het garingsproces.
Je kunt een deksel op de pan doen om de vis gelijkmatiger en wat sneller te garen.
Na een minuut of 4 giet je de pittige saus om de vis heen en blijft de vis nog een paar minuten daarin nagaren.

De vis in de film, is opgediend met gestoofde aubergine.

Bezoek makkelijkkoken.nl voor het lekkerste recept van die aubergine bij je Pittige Kabeljauw!

2 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Een heerlijk gerecht.
    Hoeveel kabeljauw en hoeveel gember is nodig?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag dat de info idd niet helemaal volledig was. Ik heb de hoeveelheid vis en gember aangepast. Sorry voor mijn erg late reactie. Ik beheer deze blog en mijn Foodchannel https://www.youtube.com/cookingbelowsealevel helemaal zelf. Ook het filmen, editten en de muziek bij de foodchannel op Youtube verzorg ik zelf. Dan schiet er al snel wat werk bij in.

    BeantwoordenVerwijderen