Zoeken in deze blog

woensdag 15 september 2021

Vegetarische kip wrap met rozemarijn


Nodig:
Vegetarische kipstukjes
Een rode ui
Een witte ui
Een teen knoflook
Een takje rozemarijn
Een stuk geroosterde paprika
Een winterpeen
een tomaat
lente-ui
blaadjes andijvie
een rode peper
Kant en klare gekruide pastasaus
Wraps 30 cm diameter
Een gekookte aardappel
Zout
zwarte peper
Margarine

Bereiding:
Eerst moet de vegetarische kip gesneden worden.
Bij voorkeur in smalle reepjes want dat maakt het rollen in een wrap wat makkelijker.

En dat gaat ook op voor de andere ingrediƫnten. Zo lang en smal mogelijk snijden voor een vlotte verwerking in een wrap.

Wat nog niet aan de orde kwam is de kruiderij voor de vegetarische kip. Maar dat houden we deze keer eenvoudig door een teentje knoflook en een takje rozemarijn daarvoor klein te snijden of te persen.

De aardappel snij je in stukjes en die kook je op normale wijze zacht.
Na het afgieten moeten ze nog wel even afkoelen tenzij je de wrap warm wilt rollen en opdienen.

De winterpeen snij ik met een kaasschaaf in dunne reepjes maar daar kun je ook andere keuzes voor maken.

De witte uitjes worden klein gesneden want die bakken straks mee in de pan met vegetarische kipstukjes.

En de geroosterde paprika brengt een lekkere frisse exotisch aandoende smaak in de wrap.
Dat gaat lekker samen met de gesneden rode peper.

Gaandeweg ontstaat er een mooie bonte verzameling van groenten waar de wrap na het rollen flink van zal opfleuren. Want het oog wil ook wat nietwaar?

Het bakken en van de vegetarische kip is eenvoudig. Ik koos wel bewust voor een pan met een anti aanbaklaag. Gewoon om gedoe te vermijden.

Maar zodra dit product begint te bruinen moeten de ui en knoflook erbij.

De pittige inbreng komt zoals te verwachten van de rode peper.

En dan breng ik het op smaak met wat zout en zwarte peper.

De rozemarijn die ik fijnhakte, voeg ik als laatste aan de hete massa toe. Een paar seconden verhitten is al voldoende om de geuren en smaken eraan te onttrekken voor de vega-kip.

Je kunt ervoor kiezen om de wrap koud te rollen en later nog even op te warmen.
Maar je kunt ook snel handelen en de wrap met de warme vegakip, en de aardappelen vullen, garneren, en dicht rollen.
Een lekkere laag saus, de vegakip en de groenten evenredig over de wrap verdelen en rollen maar!

De saus dient tevens als de lijm om de wrap dicht te houden. Maar soms ontkom je er niet aan om de wrap met een prikkertje dicht te houden.

En natuurlijk zijn andere sausen ook heerlijk tussen deze vegetarische wrap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten