Tonijnsalade gaat er altijd wel in. Voor de lunch of de zondagmiddagbrunch… Het is altijd lekker. En, het is snel klaar!
Ingredienten kunnen wat afwijken van de videofilm.
Een kopje gekookte pasta zoals fussilli, elleboogjes of schelpjes vormt de basis voor je salade.
Dan snij je
een ui,
een verse komkommer,
een paar lepels gezoete mais,
een stuk rode paprika
en een tomaat voor zover nodig in kleine stukken.
Een lente-uitje hoort er zeker bij, net als
gesneden olijven,
kappertjes en
gesneden IJsbergsla.
En dan nog 2 of 3 gekookte eieren als die eenmaal zijn afgekoeld.
Dan meng je wat mayonaise met
mosterd,
verse tijm
en gewreven knoflook.
Deze dressing meng je goed door de salade heen.
Je laat vervolgens van twee blikjes tonijn de olijf- of zonnebloemolie uitlekken.
Dan kun je een bordje gaan opmaken. Een beetje van de salade, een beetje van de tonijn, wat fèta en wat tomaat en komkommer voor de garnering.
Je kunt nu genieten van een snelle doch smakelijke tonijn salade!