Zoeken in deze blog

maandag 30 september 2019

Groene Asperge salade


Ingrediƫnten:
IJsbergsla
Daar overheen verdeel je:
1 Tomaat 
1 stuk komkommer 
wat ringetjes rode puntpaprika
lente-uitje
en de groene asperges
Spekreepjes
75 gr Brie

Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie van de eerste persing,
1 el rijstazijn
1 fijngewreven teentje knoflook
Een beetje grof gemalen zeezout 
en ook zwarte peper…
1 el Worcestersauce

Bereiding:
Gebruik verse Groene asperges waar je het kontje vanaf snijdt, de asperges in vingerkootjes verdeelt, en dan in water blancheert gedurende enkele minuten.
Giet ze af, spoel ze grondig met koud water en laat ze verder afkoelen.
Dan kunnen ze over de salade verdeeld worden.
Ik strooi er nog een gesneden lente-uitje overheen.
In de zomer kook ik de asperges niet maar grill ik ze gedurende enkele minuten op de bbq. 
Hou dat maar in je achterhoofd voor een volgende gelegenheid.

Dan moet er even gebakken worden. 
Spekreepjes, kant en klaar gesneden of zelf gesneden van speklapjes of een stukje buikspek.


Voor de dressing meng je een paar eetlepels olijfolie van de eerste persing,
met en lepel,  in dit voorbeeld,  rijstazijn, maar kies zelf wat jij lekker vindt.
Wijnazijn, appelazijn of citroensap, het kan allemaal!
Meng er een fijngewreven teentje knoflook doorheen.
Een beetje grof gemalen zeezout en ook zwarte peper…
En een van mijn favoriete: Worcestersauce!

Als de dressing over de salade is verdeeld, kun je het uitgebakken spek er over strooien.
Dan snij je een punt brie in dunne plakjes, die je als laatste topping aan de salade toevoegt!

1 opmerking:

  1. Gegeten bij de varkenshaas met currysaus. Erg lekkere combinatie, de brie erbij paste perfekt. Heel verrassend.

    BeantwoordenVerwijderen