Zoeken in deze blog

dinsdag 10 september 2019

Rode Linzensoep met soepballetjes

400 gr Linzen, gaar en zacht gekookt in water

Ingrediƫnten voor de soepballen:

250 gr gemengd gehakt, mengen met:
2 tl uipoeder, 
2 tl knoflookpoeder
2 tl mosterdpoeder. 
1 eetlepel paneermeel, 
peper en zout 
een handje gehakte selderie.

Terwijl de linzen staan te koken, kun je de rest van de voorbereidingen voortzetten. De Soepballen rollen bijvoorbeeld.

Als smaakmaker in de soep, gebruik je de jus van de soepballetjes. Onderstaand de jus.

Als je de soepballen gerold hebt kun je ze bakken in olie of boter.
En dan is het tijd om het volgende toe te voegen:

1 Ui klein gehakt, 
1 teen knoflook, geperst, 
1 tomaat gesneden, 
2 el tomatenpuree, 
3 tot 5 stukken Geroosterde paprika in stukken gehakt/gesneden, 
peper en zout, 
1 handvol gehakte selderie 
1 liter runderbouillon. 

Herinner je je nog onze tips over het gebruik van bouillon?
Hier zie je dat de linzen worden gekookt in water! Maar later, als de linzen gegaard zijn, zal dit kooknat worden aangevuld en vermengd met de genoemde, geconcentreerde bouillon. In dit geval, runderbouillon! Gewoon uit een potje. Water erbij en klaar ben je!
Natuurlijk kun je ook je eigen runderbouillon trekken. Dat is alleen maar lekkerder!

Als de Linze zacht gekookt zijn, moeten ze gepureerd worden. Daarna voeg je de soepballen met de erbij behorende saus toe aan de linzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten