vrijdag 18 oktober 2019

Erwten curry

Klik hier voor de Video Erwtencurry 

Nodig:
Gele spliterwten 30 tot 45 minuten koken.
1 Ui Klein gehakt
1 tomaat klein gehakt
4 tenen knoflook fijngewreven
handje selderij gehakt
1 tl zout
zw peper
1 tl uipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl steranijs poeder
1 el kerriepoeder
halve el saffraan
1 el tomatenpuree
olie
1 of 2 maggiblokjes
garnering paprika lenteui
500 cc water

Bereiding:
Als je de erwten met je vinger kunt fijnwrijven zijn ze gaar. Niet papzacht want je wilt een bite overhouden.
Giet ze af en laat ze even uitdampen en afkoelen.
Fruit ui knoflook en tomaat.
Dan de tomatenpuree.
knoflook en uipoeder toevoegen.
Daarna kruidnagel, steranijs en kerriepoeder meebakken.
Gele erwten toevoegen en goed dooreen mengen.
Saffraan toevoegen.
Bouillonblokje naar smaak toevoegen.
Selderij toevoegen.
Geserveerd met Vleesworst kip (toko)
Voorzichtig met water. Zorg voor een dikke curry. Geen dunne soep!
Dan nog 20 minuten op een plaatje pruttelen.

Opdienen met witte rijst en vlees naar eigen keuze.


Klik hier voor de Video Gele erwten curry

Geen opmerkingen: