Zoeken in deze blog

zondag 14 september 2014

Lamskoteletten

Nodig:
1 kg Lamskoteletten
50 ml olijfolie
2 el citroensap
4 tenen knoflook geperst
2 tl paprikapoeder mild
2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 el droge sherry
Zout
Zw peper
Boter
Zeezout fijn gevijzeld

Bereiding:
Meng alle ingrediënten.
Smeer de lamskoteletten in met deze marinade.
Laat ze tenminste een uur marineren.

Verhit wat boter in een koekenpan.
Bak de lamskoteletten op niet al te hoog vuur aan beide zijden bruin. Bepaal zelf of je ze van binnen rosé wilt of dat je kiest voor lekker knapperig gebakken koteletten.
Strooi op het eind nog wat fijn zeezout en zwarte peperop het bot van de koteletten. De zilte smaak is heerlijk tijdens het afkluiven van de koteletten.


Opdienen met sla, vers gesneden patat of gebakken aardappeltjes en knoflooksaus.

woensdag 10 september 2014

Zalm met Teriyaki-Honing woksaus

Nodig:
4 zalmsteaks
40 gr Boter
Grof gemalen zwarte peper
2 tenen Knoflook geperst
Rode peper in ringetjes gesneden
½ ui gesnipperd
4 el Teriyaki-honing Woksaus (conimex)
4 el crème fraiche
4 el water


Bereiding:
Bak de zalmsteaks in de boter.
Bestrooi de zalm met grof gemalen zwarte peper.
Haal de zalm uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord.
Hou de zalm warm.
Voeg onmiddellijk de ui en knoflook toe aan de bakboter in de pan.
Fruit de ui en knoflook kort tot de ui glazig is.
Voeg de woksaus toe en roer alles door elkaar.
Voeg de rode peper toe.
Laat alles een minuutje bakken.
Blus af met een paar eetlepels water.
Voeg de crème fraiche toe en breng de saus op dikte door meer water toe te voegen of te binden met wat allesbinder of maizena.

Giet wat saus over de zalm. Opdienen met aardappelen, rijst of pasta en groenten.

Vis met dillesaus en tagliatelle

Nodig:
2 tilapia filets in grote dobbelstenen gesneden
2 pangasius filets in grote dobbelstenen gesneden
400 g kabeljauw filet in grote dobbelstenen gesneden
2 tenen knoflook geperst
1 ui fijn gesnipperd
2 el gehakte bieslook
2 el gehakte dille
½ rode ui fijn gehakt
Handje gehakte rode puntpaprika
125 gr ròze garnalen deels klein gehakt
1 maggiblokje
200 gr crème fraiche
Scheutje witte wijn
50 gr roomboter
Peper
zout

Chinese kip voor Moksi Meti

Nodig:
Om de kip te wassen:
2 el zout
4 el bruine azijn

4 kipbouten
4 tenen knoflook geperst
2 tl witte peper
2 tl ve-tsin
2 theelepel verse gember geraspt
4 eetlepels soy sauce
1 theelepel 5-spices powder
4 eetlepels suiker
4 tl zeezout gevijzeld tot poeder.

Maissoep met kip in Oosterse sferen

Nodig:
500 gram kippendijenfilets
zout
zw. peper

2 uien
2 tenen knoflook
1 el Teriyaki Honing woksaus
1 el ketjep
1 el soya saus
1 el palmsuiker
4 el water
1 adjoemapeper
1,5 liter water
3 salamblaadjes
1 teen gember
1 teen laos
1 teen curcuma
1 kippenblokje
2 blikken gezoete maïs
1 tl curcuma/koenjit poeder
1 el allesbinder
100 gr crème fraiche
een pak Soe-oen
1 lenteui
1 rode chilipeper

woensdag 3 september 2014

Bietensalade, rijk gevuld

Bietensalade, rijk gevuld
Nodig:
500 gr aardappelen kruimig gekookt en afgekoeld.
5 eieren 10 minuten gekookt en gepeld
250 gr rundergehakt
1 blikje Corned Beef
Zout
1 Maggiblokje
1 ui fijn gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 el Worchestershire saus
Zwarte peper


1 grote pot rode bieten klein gehakt
1 ui grof geraspt
300 cc mayonaise
zout
3 augurken geraspt
3 el zilveruitjes klein gehakt
halve rode puntpaprika kleingesneden
Peterselie fijn gehakt
1 appel grof geraspt
1 handvol jonge Chinese kool kleingesneden
1 el kappertjes
2 el roomboter

maandag 1 september 2014

Balletjes gehakt met Indische kruiden

Nodig:
150 gr gemengd gehakt
3 tl ketoembar
1tl seréh
1 tl kentjur
2 tl knoflookpoeder
1 el gekruide ketjap
1 el paneermeel
Zout
Zwarte peper

2 tl tomatenpuree
1 teen knoflook geperst
Handje gehakte selderie

1 el boter

Bereiding:
Meng alle ingrediënten met het gehakt.
Verhit de boter en bak de balletjes op matig vuur.
Voeg aan de boter de tomatenpuree toe.
Voeg de knoflook toe.
Wentel de balletjes goed door de jus heen.
Voeg een el water toe.
Voeg de selderie toe.
Meng nog even en laat de balletjes een minuut of 5 garen.


Als snack of bij witte rijst. Op de foto geserveerd met vermicellirijst.

Aubergine in massalakip met cocosroom.



Nodig:
500 gr kippendijenfilets in reepjes gesneden
2 uien klein gesnipperd
1 tl ketoembar
1 el massala
2 tenen knoflook geperst
 1 madame jeanette
250 ml romige cocosmelk
3 tl komijnzaad geroosterd
1 grote aubergine ongeschild in blokken gesneden.
1 el tomatenpuree met een lepel water verdund
2 maggiblokjes
1 grote tomaat klein gesneden.
3 tak selderie klein gehakt
zout