Zoeken in deze blog

woensdag 10 september 2014

Zalm met Teriyaki-Honing woksaus

Nodig:
4 zalmsteaks
40 gr Boter
Grof gemalen zwarte peper
2 tenen Knoflook geperst
Rode peper in ringetjes gesneden
½ ui gesnipperd
4 el Teriyaki-honing Woksaus (conimex)
4 el crème fraiche
4 el water


Bereiding:
Bak de zalmsteaks in de boter.
Bestrooi de zalm met grof gemalen zwarte peper.
Haal de zalm uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord.
Hou de zalm warm.
Voeg onmiddellijk de ui en knoflook toe aan de bakboter in de pan.
Fruit de ui en knoflook kort tot de ui glazig is.
Voeg de woksaus toe en roer alles door elkaar.
Voeg de rode peper toe.
Laat alles een minuutje bakken.
Blus af met een paar eetlepels water.
Voeg de crème fraiche toe en breng de saus op dikte door meer water toe te voegen of te binden met wat allesbinder of maizena.

Giet wat saus over de zalm. Opdienen met aardappelen, rijst of pasta en groenten.