Deze soep bevat veel lekkernijen zoals wanton, en gamba's. De bereiding is best tijdrovend maar het resultaat is smaakvol.
Ik omschrijf in stappen de bereiding van de diverse componenten.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
vrijdag 13 juni 2014
donderdag 29 mei 2014
Vlammetjes
Voor ca. 50 stuks
1 grote ui gesnipperd
4 teen knoflook geperst
2 tl (ruim) Gember
2 tl (ruim) Gember
2 hele grote madame jeanette ontpit en fijngehakt
2 tl zout
Snufje zwarte peper
2 tak selderie fijngehakt
2 el ketjep asin
50 velletjes Filodeeg
Spitskool gebakken met ui.
(voor 4 personen)
1/2 spitskool
1 uitje
Zout
1 maggiblokje
Nootmuskaat
olie
Snij de stronk uit de kool.
Snij de kool in dunne reepjes.
Snipper de ui grof.
Verhit de olie.
Voeg een theelepel zout toe
Fruit de ui kort.
Voeg de spitskool toe en bak deze bij hoog vuur onder
voortdurend roeren.
Proef op zout en voeg eventueel het maggiblokje toe.
Strooi nootmuskaat naar smaak er doorheen.
Opdienen met aardappelen, rijst of roti kip.
Champignonsaus
Een lepel roomboter
½ ui
3 teen knoflook
½ rode spaanse peper
8 champignons
3 el crème fraiche
1 handje bladpeterselie
50 cc water
Allesbinder
1 maggiblokje
Zwarte peper
woensdag 28 mei 2014
Kabeljauw met gele spliterwten
Nodig:
500 gr Kabeljauwfilet
4 tot 6 el bloem
zout
zw peper
1 el massala
1 banaan sjalot gesnipperd
1 teen knoflook fijngewreven
1 ruime el kerriepoeder
1 kopje gele spliterwten
½ ui
1 teen knoflook
gehakte peterselie
½ el komijnzaad
1/2 gehakte tomaat
1/2 gehakte tomaat
olie
50 gr roomboter
2 maggiblokjes
Spareribs in Honing marinade
4 tenen knoflook
4 el ketjap manis
6 el honing
4 el suiker
4 el tomaten ketchup
1 el uipoeder
4 el sweet chilisauce
Zw peper
Zout
Zout
Voorbereiding:
Meng alle ingrediënten en pers hier ook de knoflook in fijn.
Meng alle ingrediënten en pers hier ook de knoflook in fijn.
Smeer de spareribs in met de marinade.
Laat de spareribs tenminste een halve dag in de marinade staan.
Bereiding:
Steek de bbq aan. Maak hiervoor een ruime ring met kolen of een of twee holen kolen aan een kant van de vuurschaal. Regel met de kleppen de temperatuur op 110 graden.
Wikkel de spareribs in aluminiumfolie. Zorg dat de botten en scherpe randen ervan niet door de folie heen prikken.
Bewaar de afgelekte marinade nabij de bbq in een schaal met een kwast erbij.
Leg de verpakte spareribs op het vuur maar niet rechtstreeks erboven. De bedoeling is dat de spareribs indirect verhit worden en langzaam tot op het bot garen. Daarom moeten ze liggen op een plek naast de kolen.
Na ca 4 uren verwijder je de folie en laat je de spareribs wat dichterbij het vuur bruinen.
Smeer om de 5 minuten een laagje van de afgelekte marinade over de spareribs.
De spareribs mogen nu ook rechtstreeks boven het vuur verder bruinen. Maar blijf er wel bij want anders verbrandt het vlees.
Keer de spareribs na elke keer smeren met de marinade.
Als het vlees mooi gebruind en krokant is kunnen de kammen opgediend worden.
Ik neem nooit saus bij de spareribs. De sprareribs zijn voor mij al gekruid genoeg. Maar liefhebbers kunnen te kust en te keur in de supermarkten of elders in deze kookblog voor een lekkere bbqsaus.
Bereiding:
Steek de bbq aan. Maak hiervoor een ruime ring met kolen of een of twee holen kolen aan een kant van de vuurschaal. Regel met de kleppen de temperatuur op 110 graden.
Wikkel de spareribs in aluminiumfolie. Zorg dat de botten en scherpe randen ervan niet door de folie heen prikken.
Bewaar de afgelekte marinade nabij de bbq in een schaal met een kwast erbij.
Leg de verpakte spareribs op het vuur maar niet rechtstreeks erboven. De bedoeling is dat de spareribs indirect verhit worden en langzaam tot op het bot garen. Daarom moeten ze liggen op een plek naast de kolen.
Na ca 4 uren verwijder je de folie en laat je de spareribs wat dichterbij het vuur bruinen.
Smeer om de 5 minuten een laagje van de afgelekte marinade over de spareribs.
De spareribs mogen nu ook rechtstreeks boven het vuur verder bruinen. Maar blijf er wel bij want anders verbrandt het vlees.
Keer de spareribs na elke keer smeren met de marinade.
Als het vlees mooi gebruind en krokant is kunnen de kammen opgediend worden.
Ik neem nooit saus bij de spareribs. De sprareribs zijn voor mij al gekruid genoeg. Maar liefhebbers kunnen te kust en te keur in de supermarkten of elders in deze kookblog voor een lekkere bbqsaus.
Grill de spareribs indirect op een houtskool- of gasbbq. In de oven kan ook. Volg gewoon de bovenstaande procedure.
dinsdag 15 april 2014
Bami
Van oorsprong een gerecht dat met kliekjes werd bereid.
Niets werd weggegooid. Dus als je restjes vlees hebt… invriezen en de volgende
keer in de bami verwerken.
Men neme:
1 pak chinese importmie. Deze mie heeft van zichzelf al een redelijk sterke smaak. Wees dus voorzichtig met kruiderij.
Restjes vlees of gebakken kipfilet of varkensvlees aan
reepjes gesneden. Ik laat de kipfilet dan een nachtje in de koelkast staan en
de volgende dag snij ik het klein.
(Heb je geen kliekjes dan moet je kip of ander vlees
fijnsnijden en dan roerbakken met ui, knoflook en zwarte peper. Zet dat dan
apart gereed voor de volgende stappen.)
Een handje kleingesneden selderie
Zwarte peper
4 eetlepels sieuw (ook
wel soy sauce. zie toko)
1 el ketjap asin
1 el suiker
Een ui fijngesneden
1 teen knoflook fijngestampt
zout
Slaolie
Gamba’s in Oestersaus
15 grote gamba’s (Black Tigers count 8/12)
2 theelepels Sambal oelek
1 ui zeer fijn gehakt
2 tenen knoflook geperst
1 tl sojabonen pasta
1 dessertlepel tomatenpuree
3 el oestersaus
2 of 3 el rijstwijn
50 cc olie
3 takjes selderie klein gehakt.
1 el maizena vermengd in 1 dl water
Abonneren op:
Posts (Atom)