500 gr Kabeljauwfilet
4 tot 6 el bloem
zout
zw peper
1 el massala
1 banaan sjalot gesnipperd
1 teen knoflook fijngewreven
1 ruime el kerriepoeder
1 kopje gele spliterwten
½ ui
1 teen knoflook
gehakte peterselie
½ el komijnzaad
1/2 gehakte tomaat
1/2 gehakte tomaat
olie
50 gr roomboter
Bereiding spliterwten:
Rooster de komijnzaadjes tot ze beginnen te geuren.
Fruit de halve ui, knoflook en kerriepoeder zachtjes een
paar minuten in de olie.
Voeg de
uitgelekte erwten toe.
Voeg de peterselie en komijnzaad toe en roer alles goed om
en om.
Voeg een kopje water toe en laat de erwten in gesloten pan
verder garen tot ze beetgaar zijn.
Bereiding kabeljauw:
Meng bloem met de peper en het zout.
Wentel de Kabeljauw door de gemengde bloem.
Verhit de boter en fruit de sjalot met de knoflook en de
gehakte tomaat.
Voeg de masala toe en roer deze door de massa.
Voeg de vis toe en keer deze in de hete boter.
Voeg de spliterwten toe om de moot vis heen.
Indien de jus te droog raakt, voeg je een beetje water toe.
Verpulver na even op zout geproefd te hebben, een of twee
maggiblokjes toe aan de jus.
Deksel op de pan en 10 minuten zachtjes laten sudderen op een
sudderplaatje. Zorg voor genoeg vocht in de jus.
Serveer met rijst of Naanbrood of zelfs roti.
Snijbonen, kouseband of bittere groenten zoals aubergine,
antroua hebben hierbij mijn voorkeur. Een lekkere gernalensambal maakt het
helemaal af!