15 grote gamba’s (Black Tigers count 8/12)
2 theelepels Sambal oelek
1 ui zeer fijn gehakt
2 tenen knoflook geperst
1 tl sojabonen pasta
1 dessertlepel tomatenpuree
3 el oestersaus
2 of 3 el rijstwijn
50 cc olie
3 takjes selderie klein gehakt.
1 el maizena vermengd in 1 dl water
Pel de gamba’s of snijd het pantser over de rug open.
Verwijder het darmkanaal en was de gamba’s.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur.
Fruit snel de ui in een halve minuut.
Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee.
Voeg de sojabonenpasta toe en bak deze een minuut mee.
Voeg de tomatenpuree en de sambal oelek toe.
Bak een minuutje mee. Roer goed
door de massa heen.
Voeg de gamba’s toe en roerbak ze enkele minuten op hoog
vuur.
Voeg de oestersaus toe.
Blijf goed omscheppen.
Voeg het water met de maizena toe, schep goed om en temper
het vuur.
Doe een deksel op de pan en laat de massa een minuut
doorwarmen totdat de jus lekker smeuïg is ingedikt. Eventueel met wat water
verdunnen als deze te ver indikt of aanbakt.
Opdienen met mie, witte rijst of Turks brood om lekker in de
jus te dopen.