Zoeken in deze blog

vrijdag 20 september 2013

Ratjetoe scampi met krieltjes en spitskool

Ja verzin ’t maar! 
Er lag nog een zakje krieltjes in de koelkast naast een kwart stronk spitskool.
Mijn begerig oog viel ook nog op een bakje scampi’s… De combinatie was snel gemaakt in het hoofd en op het vuur ging het mogelijk nóg sneller! Deze smak voedsel was in 5 minuten, ik reken het snijden van die paar ingrediënten ff niet mee, helemaal gereed.


Scampi Gingah!

Nodig:
250 g scampi
stukje rode paprika juliënne gesneden
1 cm laos
1 cm kunir
1 plakje pickled ginger
2 el gingervocht
2 teen knoflook
4 gedroogde zontomaatjes in olie (Pomodori Secchi van Agreta)
1 takje selderie fijngehakt
1 kleine Madame Jeanette
1 el Helen's Ketjap
1 el suiker

Pangasius filets Oriëntal style

Nodig:
4 of 5 grote Pangasius filets
2 tenen knoflook fijn gesnipperd
een kleine ui gesnipperd
twee rode pepers fijn gesnipperd
roomboter
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
1 tl 5-spices powder (mee-chun bij de toko)
zout
zw peper
1 el Olie
1 el Sojasaus
1 el Ketjap Asin

Pangasiusfilet Hot!

Nodig:
4 Pangasius filets
1 rode Spaanse peper in ringetjes gesneden
1 vingerkootje laos. Heel houden
1 vingerkootje citroengras (Sereh). Heel houden
1 plakje pickled ginger (Toko) fijngesneden
1 teen knoflook
1 el vissaus
Zout
Peper

Garnalensambal


Nodig:
100 g. gedroogde garnalen. Week ze een half uur in heet water, lek ze uit en hak de helft fijn. De andere helft heel laten.
1 Madame Jeanette's fijngehakt met pitjes of voor milder zonder pitjes.
1 grote ui fijngehakt
4 tenen knoflook geperst en het resterende vruchtvlees fijngehakt.
2 grote plakken pickled ginger van Mee Chun zeer fijn gehakt
1 el suiker
1 dessertlepel laospoeder
1 maggi kippenbouillonblokje
2 dessertlepels uipoeder
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
4 el olie