Nodig:
4 nestjes noodles gekookt volgens voorschrift
1 rode paprika gesneden
1 flinke ui grof gesneden
1 teen knoflook geperst
2 eetlepels oestersaus
Een paar el olie
Een paar el water
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met:
zwarte peper,
zout,
2 tl knoflookpoeder,
2 tl gemberpoeder,
2 tl uipoeder,
1 el sambal oelek en
1 el ketjap asin.
Bereiding:
Draai kleine balletjes van het aangemaakte gehakt.
Verhit de olie.
Voeg de balletjes toe en keer deze tot ze bruin worden en
stevig genoeg om verder te roerbakken.
Voeg wat water toe om wat jus aan te maken en gaar de
balletjes in een paar minuten op matig vuur.
Verwijder balletjes en jus uit de wok
Verhit olie.
Bak de ui en knoflook hierin een minuut
Voeg de oestersaus toe en roer een paar seconden
Voeg meteen de noodles toe en roerbak onder flink
omscheppen.
Verwijder de noodles en breng de wok weer op temperatuur
eventueel met wat olie.
Voeg de paprika toe en bak deze in een minuut gaar op het
hete plaatstaal van de wok.
Noodles in een schaaltje, gehaktballetjes er bovenop met wat
jus, en een schepje paprika erbij. Een snelle portie noodles met kruidige
balletjes. Je mag erbij slurpen!
Op de foto zijn de Noodles geserveerd met een lepel sambal
van gehakt. Zie recept gehaktsambal in Makkelijk Koken. Natuurlijk kun je er ook garnalensambal bij opdienen.