olie
200 gr. gemengd gehakt.
2 madame jeanette’s van de zaadlijsten ontdaan en
fijngehakt.
1 flinke ui fijngehakt
3 tenen knoflook zeer fijn gehakt
1 tl gemberpoeder
1 tl laospoeder
2 el ketjap asin
Zout naar smaak
De bereiding is eenvoudig:
Verhit een paar eetlepels olie
Bak de uitjes en knoflook.
Voeg dan de Madame Jeanette toe en bak deze een paar minuten
mee.
Bak het gehakt rul hier doorheen.
Voeg alle poederkruiden toe en meng deze door de hete massa.
Voeg de Ketjap toe en verhit deze mee.
Zout naar smaak toevoegen.
Nog 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Vers gebruiken bij Bami, noodles, nasi of witte rijst met oosterse gerechten. Als je
het bewaard hebt in de koelkast, vóór gebruik even verhitten in een pannetje of
magnetron om gestold vet te smelten. Beperkt houdbaar!