Nodig:
4 kipkarbonades
Peper
Zout
1 uitje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 tomaat (klein gesneden)
2 tl tomatenpuree
1 el Oestersaus
1 el Hoisinsaus
1 tl sambal oelek
1 afgestreken el suiker
Een paar el water
1 Madame Jeanette
Maggi Bouillonblokje
olie
Was de kip met zout en azijn, spoel af en dep droog.
Wrijf de kip in met zout en peper.
Verhit de olie en schroei de kip aan alle kanten tot het
vlees bruin begint te worden.
Haal de kip uit het vet en leg deze even apart.
Fruit in hetzelfde vet de ui, knoflook en tomaat. Voeg na
enkele minuten de tomatenpuree en de Madame Jeanette toe. Laat de peper niet
stuk gaan!
Na een minuutje kunnen de suiker, sambal, hoisinsaus en de oestersaus erbij. Snel
omroeren en dan de kip er doorheen wentelen. Voeg een paar el water toe en
breng de massa weer op temperatuur.
Temper het vuur en
plaats een deksel op de pan. Laat de kip 20 tot 30 minuten in de jus
gaar stoven maar let goed op dat het niet aanbrandt. Voeg desnoods een paar eetlepels
water toe en roer de aanzetsels regelmatig los. Niet teveel water want de jus
moet smeuïg blijven. De Madame Jeanette mag best bol gaan staan maar laat deze
niet knappen ten gevolge van te hoog vuur!
Afmaken met zout naar smaak of een Maggi bouillonblokje.
Opdienen met witte rijst en groenten. Natuurlijk kun je er
ook aardappelen bij serveren.