Zoeken in deze blog

vrijdag 5 mei 2017

Garnalenwrap

Nodig:
500 gr grote garnalen
halve puntpaprika grof gesneden
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 aardappel in blokjes gevierendeeld
1 el oestersaus.
halve el tomatenpuree
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
romano slablaadjes
Gehakte verse koriander
Gehakte verse selderie
grote Tex Mex wraps







Bereiding:
Bak bovenstaande in een beetje olie in een antiaanbakpan. Eerst de garnalen 2 minuten en dan de rest van de bestanddelen erbij. Vloeibare ingrediënten er als laatste bij.


Leg slablaadjes met daarin of overheen de uitgelekte garnalenmix dwars over de wrap.
garneer met gehakte koriander en selderie. Schep een klein beetje van de bijbehorende jus over de vulling.



Rol alles strak in de wrap. Oefening baart kunst. Prik een cocktailprikker of satéstokje door de wrap om hem dicht te houden.

Een lepeltje garnalensambal voor de pittigheid.

Asperge soep

Nodig:
200 ml water
4 asperges
halve ui
tl knoflookpoeder
snufje zout
zwarte peper grof
2 el crème fraiche

Bereiding:
Kook de asperges een kwartier in het water.
Verwijder ze uit het kookvocht.
Hou het kookvocht apart.
Pureer de asperges met de overige ingrediënten in een blender.
Breng de soep op dikte met een beetje kookvocht.

Serveer in kleine sherryglazen als amuse vooraf.

Vinaigrette voor oesters

Nodig:
1 el olijfolie van het lekkerste soort
1 dl limoensap
1 kleine teen knoflook fijngewreven
2 tl tabasco
2 tl witte wijnazijn
1 lenteuitje klein gehakt









Maak een mengseltje van bovenstaande, maar roer het sap van de limoen er als laatste doorheen om zelf de smaak te bepalen.

Een dessertlepel hiervan over je rauwe oester is voldoende voor een heerlijke smaak.

Ham-champignons (bijgerecht)

Nodig:
20 gr roomboter
1 kleine ui snipperen
1 teen knoflook fijn hakken
bakje champignons vierendelen
bakje hamblokjes
2 tl paprikapoeder mild
halve el mosterdzaad geroosterd
4 el drinkbouillon tuinkruiden
zout
zwarte peper
Bieslook
selderie





Bereiding:
Verhit de boter.
fruit de ui en knoflook.
bak de hamblokjes.
voeg de champignons toe.
Voeg na 2 of 3 minuten de paprikapoeder, mosterdzaad, zout en peper toe.
Maak smeuïg af met een paar lepels drinkbouillon.
Meng er bieslook en selderie doorheen.

Serveer als bijgerecht bij biefstuk, pasta of elk ander heerlijk hartig gerecht.

Provençaalse roomsaus

Nodig:
30 gr roomboter
1 kleine ui fijn gehakt
3 tenen knoflook geperst
2 el bloem
300 ml visbouillon (vers of van bouillonblokje)
Half el provençaalse kruiden
2 tl mosterdpoeder
1 tl zwarte peper
1 grote beker Crème Fraiche
1 el bieslook fijn gehakt
1 el peterselie fijn gehakt

Bereiding:
Smelt de boter maar laat deze niet bruinen.
Bak zachtjes de ui en knoflook een paar minuten erin mee.
Voeg kruiden, zw peper en mosterdpoeder toe en bak een halve minuut mee.
Voeg de bloem toe en roer deze met een spatel goed door de massa.
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer tot er een romige massa ontstaat.
Voeg de hele beker room toe. Roer goed homogeen door elkaar.
Als de saus te dik is kun je dat bijwerken met wat meer bouillon.
Tenslotte het vuur doven en de peterselie en bieslook er doorheen roeren.

Bepaal zelf hoeveel kruiden en specerijen je lekker vindt in deze roomsaus.