Zoeken in deze blog

maandag 19 december 2016

Witte bonen met kip

Nodig:
1 pot witte bonen.
2 kippendijenfilets in reepjes gesneden.
1 grote ui gesnipperd.
1 tl knoflookpoeder.
1/2 puntpaprika grof gesneden.
1 tomaat klein gesneden.
Selderie gesneden.
1 el kipkruiden van Versteghen.
2 tl paprikapoeder.
1 tl zwarte peper.
1 el Worcestershiresauce.
2 maggiblokjes verpulverd.
zout.
2 el olie.






Witte bonen met kip, rijst en gekookte rijpe of groene bakbanaan.
Bereiding:
kip insmeren met de kipkruiden, knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout.
Olie verhitten op middelhoog vuur.
De ui snel fruiten.
De kip toevoegen totdat deze bruin bakt.
De tomaat en de gesneden paprika toevoegen. Bakken tot het vocht in de paprika en tomaat enigszins is gereduceerd.
De witte bonen toevoegen.
Worcestershiresauce en maggiblokjes toevoegen.
Gesneden selderie toevoegen.

Goed doorwarmen en tegelijk omscheppen.

Serveren met rijst of aardappelen. Ook goed met een buritto te combineren.

zondag 4 december 2016

Kipspiesjes met gegrillde Paksoy en Taugé

Nodig:
250 gr kippendijenfilet in dobbelstenen gesneden.
Snufje zout
Snufje Zwarte peper
1 teen knoflook geperst.
Halve el sojasaus.

Verwerking:
Meng de kruiden en marineer het vlees hierin.
Rijg het vlees na een paar uur aan satéprikkers

Verder:
Blaadjes paksoy, gewassen.
1 el olie
1 Halve teen knoflook
zout
Zw peper
Maak een dressing van olie, knoflook, zout en peper.
Een hand taugé van de velletjes ontdaan.
Smeer de paksoyblaadjes in met een kwastje gedoopt in de dressing.

Een grillpan.

Verhit de grillpan.
Grill de spiesjes gaar.
Hou ze apart warm.

Grill de blaadjes paksoy een minuut in de grillpan.
Leg ze op een bordje.
Gooi een hand taugé in de vettige grillpan. Schud de taugé een minuut flink door de hete grillpan.
Verdeel de taugé over het bordje
Leg daar een aantal spiesjes bovenop.
Verdeel de rest van de taugé er overheen.

Smakelijk snacken!

Aubergine met geroosterde paprika

Nodig:
250 gr gemengd gehakt. losgeroerd.
1 ui, klein gesneden.
1 teen knoflook, geperst.
1 tomaat, klein gesneden.
1 el tomatenpuree.
6 tot 8 stukken geroosterde paprika uit pot.
1 aubergine, in grote blokken gesneden.
2 el shoarmakruiden.
50 ml Olie.

Bereiding:
Verhit de olie.
Fruit de ui en de knoflook een paar minuten.
Bak daarna de tomaat mee.
Bak een halve minuut de tomatenpuree mee.
Voeg het gehakt toe. Bak dat tot het bruin is.
Voeg tegelijkertijd de shoarmakruiden toe.
Schep de blokken aubergine door de massa.
Schep de geroosterde paprika door de massa.
Voeg een paar eetlepels water toe.
Plaats een deksel op de pan.
Laat het gerecht stoven tot de aubergine zacht is.

Opdienen met rijst of aardappelen. Ook lekker met Turks brood.

Empanada's Italiano

Een deeghapje gevuld met een gehaktmix die het meest weg heeft van Bolognesesaus.

Bereiding van de vulling:
250 gr. gehakt. rundergehakt, gemengd gehakt, lamsgehakt, Losgeroerd.
1 ui klein gesneden
1 teen knoflook. geperst.
1 tomaat, kleingesneden.
2 eetlepels tomatenpuree.
2 tl paprikapoeder.
1 tl chilipoeder.
2 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm.
2 tl gedroogde basilicum.
2 tl gedroogde majoraan.
1 el olie

Gehaktmix
Bereiding:
Verhit de olie in een (antiaanbak)pan
Fruit de ui en de knoflook.
Bak vervolgens de tomaat mee.
Bak kort de tomatenpuree mee.
Voeg het gehakt toe en bak dat rul.
Voeg alle tuinkruiden toe.

Maak een deeg. Zie het recept voor empanadadeeg hier.

Vul de uitgesneden vorm deeg met een lepel gehaktmix. Vouw het deeg dicht tot een halve maan en druk de randen dicht met de achterkant van een lepel of met de vingertoppen.

Empanada deeg

Nodig voor het deeg:
Dit is genoeg voor 16 - 20 stuks, afhankelijk van de dikte van het uitgerolde deeg.

225 gr bloem
100 gr zachte roomboter
1 groot ei
1 tl zout
50 ml ijswater

1 ei om de empanada's voor het bakken te glanzen.


Bereiding deeg:Kluts het ei.
Meng alle ingrediënten tot het te zwaar wordt om te mengen.
Is het deeg te droog dan wat water bijdoseren. is het te plakkerig dan kun je er wat bloem bijvoegen.
Kneed vervolgens met de hand het deeg gedurende tenminste tien minuten op een glad oppervlak. Als het deeg gaat kleven aan de ondergrond is het tijd om het oppervlak licht te bestrooien met een tweetal theelepels bloem.
Wikkel het deeg in folie en lag het een half uurtje tot een uurtje in de koelkast.

Vouwen van empanada's:
Verwarm een oven voor op 200 graden.
Voor het vouwen van de empanada's is het noodzakelijk om het deeg dun uit te rollen op een gladde ondergrond. Je kunt een bal deeg tot een flinke lap uitrollen en daar met een schaaltje, schoteltje of speciaal daarvoor aangewezen gereedschap een ronde vorm uit snijden.