Dit is genoeg voor 16 - 20 stuks, afhankelijk van de dikte van het uitgerolde deeg.
100 gr zachte roomboter
1 groot ei
1 tl zout
50 ml ijswater
50 ml ijswater
1 ei om de empanada's voor het bakken te glanzen.
Bereiding deeg:Kluts het ei.
Meng alle ingrediënten tot het te zwaar wordt om te mengen.
Bereiding deeg:Kluts het ei.
Meng alle ingrediënten tot het te zwaar wordt om te mengen.
Is het deeg te droog dan wat water bijdoseren. is het te plakkerig dan kun je er wat bloem bijvoegen.
Kneed vervolgens met de hand het deeg gedurende tenminste tien minuten op een glad oppervlak. Als het deeg gaat kleven aan de ondergrond is het tijd om het oppervlak licht te bestrooien met een tweetal theelepels bloem.
Wikkel het deeg in folie en lag het een half uurtje tot een uurtje in de koelkast.
Kneed vervolgens met de hand het deeg gedurende tenminste tien minuten op een glad oppervlak. Als het deeg gaat kleven aan de ondergrond is het tijd om het oppervlak licht te bestrooien met een tweetal theelepels bloem.
Wikkel het deeg in folie en lag het een half uurtje tot een uurtje in de koelkast.
Vouwen van empanada's:
Verwarm een oven voor op 200 graden.
Voor het vouwen van de empanada's is het noodzakelijk om het deeg dun uit te rollen op een gladde ondergrond. Je kunt een bal deeg tot een flinke lap uitrollen en daar met een schaaltje, schoteltje of speciaal daarvoor aangewezen gereedschap een ronde vorm uit snijden.