Zoeken in deze blog

woensdag 7 januari 2015

Shitakesaus

1 bakje shitake. (ca 200 gram).
1/2 ui klein gesnipperd.
1 teen knoflook geperst.
4 zongedroogde tomaten.
3 stengels lenteui
1 el tomatenpuree met 1 el water aangelengd.
1 el oestersaus
1 el Shaoxin rijstwijn
3 of 4 el water
1 el allesbinder
40 gram roomboter gesmolten.
1/2 el suiker

Snij de shitake in groffe stukken.
Bak deze met de ui, knoflook, gedroogde tomaten en lenteui in olie.
Voeg de tomatenpuree toe.
voeg de oestersaus toe.
Voeg de shaoxin rijstwijn toe.
voeg wat water toe om een goede saus te verkrijgen.
Voeg hier genoeg bindmiddel aan toe om de saus smeuïg op dikte te krijgen.
voeg nu de suiker en een klont roomboter toe.
Roer alles dooreen.

Opdienen bij gebakken vis of vlees.


Azuri balletjes

Op de foto zijn de balletjes geserveerd met een kant en klare pastasaus op Ankara pasta.
300 gr gemengd gehakt. Maar rundergehakt of lamsgehakt kan ook.
1 el paneermeel
1 ei geklutst
1 tl zout
1 tl grof gemalen zwarte peper
3 takjes selderie fijn gehakt
2 stengels lente-uitjes klein gehakt.
1 teen knoflook gemalen.
5 cm rode puntpaprika klein gehakt
2 tl Italiaanse kruiden
2 tl salie
2 tl cayennepeper
1 tl chilipoeder
2 el chilisaus

Meng bovenstaande tot een homogene massa.
Draai er balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de roomboter op matig uur rondom bruin.

Serveren als snack of bij pasta of risotto.




woensdag 12 november 2014

Spekpizza broodjes

250 gr tarwebloem gezeefd
kopje lauw water
2 tl suiker
2 tl gedroogde gist

200 gram zuurkoolspek
Bak de spekblokjes bijna gaar in een beetje vet.
Zeef het vet hierna goed af.

150 cc melk
zout
1 ui in ringen gesneden
tomato frito
Geraspte kaas
zeezout
zwarte peper

Black Tiger gamba’s inferno

Nodig:
12 gamba’s
10 gr Pickled ginger fijngehakt
1 el vocht van pickled ginger
2 tl assem
1 madame jeanette ontpit en klein gehakt
½ ui in grofte stukken gesneden
2 teen knoflook geperst
1 rode puntpaprika in repen gesneden
1 bosje Choy Sum in vingerlengtes gesneden
1 el oestersaus
1 tl tomatenpuree
1 el rijstwijn
Olie

Oosterse vissoep

1 pond kabeljauwfilet.
1 pond Victoriabaars
10 grote gamba's
Babypaksoy in de lengte doormidden gesneden
2 grote handen taogé
1 grote ui kleingehakt
1 ui in lange stukken gesneden
1 grote tomaat in b;lokkengesneden
3 teen chinese knoflook geperst
1 el tomatenpuree
1 el oestersaus

2 el zoute ketjap
1 madame jeanette


dinsdag 11 november 2014

Aziatische visbouillon



3 á 4 liter water
handje zeezout
2 kabeljauwkarkassen, koppen en graten. Snij de kieuwen uit de koppen vandaan.
4 salamblaadjes
1 grote teen laos gekneusd
grote teen gember gekneusd
1 grote teen curcuma gekneusd
1 tak seréh gekneusd
1 visbouillonblokje
2 el vissaus
2 takken selderie
1 grote ui zeer grof gesneden
4 tenen knoflook gekneusd

Doe alles in een grote soeppan en breng dit tegen de kook aan. 
Hou de bouillon gedurende 40 minuten tegen de kook aan.
Zeef de bouillon.

Gereed voor gebruik als soepbasis of om visgerechten mee af te blussen.


Minipizza met groene pepers

Nodig:
250 gr tarwebloem gezeefd
kopje lauw water
2 tl suiker
2 tl gedroogde gist

150 cc melk
zout
1 ui in ringen gesneden
Merza groene pepers gesneden
tomato frito
Geraspte kaas
zeezout
zwarte peper
Oven op 200 graden voorverwarmen


Balinese groentesoep

(Foto volgt later)
Nodig:
1,5 liter runderbouillon (Struik of bouillonblokjes of zelf getrokken)
150 gram soepgroenten
1/2 el marmite
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1/2 blik tomatenpuree
2 tl komijnzaad geroosterd.
4 el vermicelli
2 el allesbinder 

Voor de balletjes:
250 gram gemengd gehakt.
mengen met:
2 tl grof gemalen zwarte peper,
1 tl seréhpoeder,
1 tl gemberpoeder,
1 el ketjap manis,
1 tl witte peper,
1 tl koenjitpoeder,
1 tl ve-tsin,
1 tl zout.
1 el roomboter