Zoeken in deze blog

dinsdag 11 november 2014

Minipizza met groene pepers

Nodig:
250 gr tarwebloem gezeefd
kopje lauw water
2 tl suiker
2 tl gedroogde gist

150 cc melk
zout
1 ui in ringen gesneden
Merza groene pepers gesneden
tomato frito
Geraspte kaas
zeezout
zwarte peper
Oven op 200 graden voorverwarmen





Bereiding:
Suiker en gist in het kopje water mengen en 10 tot 15 minuten wachten.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg al knedend gist en melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Kneed 10 minuten lang.
Laat het deeg een half uurtje rijzen.
Maak balletjes ter grootte van een ei.
Rol deze uit, langwerpig of rond, naar behoefte.
Leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat.
maak een topping bestaande uit achtereenvolgens: tomato frito, ui, groene pepers, geraspte kaas, zeezout en zwarte peper.
Plaats de bakplaat met de pizza's in de oven en bak ze in 20 minuten tot er een goudbruine rand deeg ontstaat.