Zoeken in deze blog

woensdag 12 november 2014

Spekpizza broodjes

250 gr tarwebloem gezeefd
kopje lauw water
2 tl suiker
2 tl gedroogde gist

200 gram zuurkoolspek
Bak de spekblokjes bijna gaar in een beetje vet.
Zeef het vet hierna goed af.

150 cc melk
zout
1 ui in ringen gesneden
tomato frito
Geraspte kaas
zeezout
zwarte peper



Oven op 200 graden voorverwarmen

Suiker en gist in het kopje water mengen en 10 tot 15 minuten wachten.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg al knedend gist en melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Kneed 10 minuten lang.
Laat het deeg een half uurtje rijzen.
Maak balletjes ter grootte van een ei.
Rol deze uit, langwerpig of rond, naar behoefte.
Leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat.
maak een topping bestaande uit achtereenvolgens: tomato frito, ui, gebakken zuurkoolspek, geraspte kaas, zeezout en zwarte peper.
Plaats de bakplaat met de pizza's in de oven en bak ze in 20 minuten tot er een goudbruine rand deeg ontstaat.