Zoeken in deze blog

vrijdag 13 juni 2014

Oosterse maaltijdsoep 4 personen

Deze soep bevat veel lekkernijen zoals wanton, en gamba's. De bereiding is best tijdrovend maar het resultaat is smaakvol.

Ik omschrijf in stappen de bereiding van de diverse componenten.

donderdag 29 mei 2014

Vlammetjes



Voor ca. 50 stuks

500 g gehakt hoh
1 grote ui gesnipperd
4 teen knoflook geperst
2 tl (ruim) Gember
2 hele grote madame jeanette ontpit en fijngehakt
2 tl zout
Snufje zwarte peper
2 tak selderie fijngehakt
2 el ketjep asin
50 velletjes Filodeeg

Spitskool gebakken met ui.


(voor 4 personen)

1/2 spitskool
1 uitje
Zout
1 maggiblokje
Nootmuskaat
olie

Snij de stronk uit de kool.
Snij de kool in dunne reepjes.
Snipper de ui grof.

Verhit de olie.
Voeg een theelepel zout toe
Fruit de ui kort.
Voeg de spitskool toe en bak deze bij hoog vuur onder voortdurend roeren.
Proef op zout en voeg eventueel het maggiblokje toe.
Strooi nootmuskaat naar smaak er doorheen.

Opdienen met aardappelen, rijst of roti kip.

Champignonsaus



Een lepel roomboter
½ ui
3 teen knoflook
½ rode spaanse peper
8 champignons
3 el crème fraiche
1 handje bladpeterselie
50 cc water
Allesbinder
1 maggiblokje
Zwarte peper

woensdag 28 mei 2014

Kabeljauw met gele spliterwten

Nodig:


500 gr Kabeljauwfilet
4 tot 6 el bloem
zout
zw peper
1 el massala
1 banaan sjalot gesnipperd
1 teen knoflook fijngewreven
1 ruime el kerriepoeder
1 kopje gele spliterwten
½ ui
1 teen knoflook
gehakte peterselie
½ el komijnzaad
1/2 gehakte tomaat
olie
50 gr roomboter
2 maggiblokjes