6 aardappelen kruimig
5 á 6 handen gewassen bladspinazie.
1 ui
40 gram roomboter
2 dl melk verwarmd
zout
zwarte peper
Bereiding:
Kook de aardappelen zacht en giet ze af.
Stamp de aardappelen grof.
Verdeel er 20 gram roomboter en wat zout doorheen.
Pureer de aardappelen met een garde of met een m ixer met gardes.
Voeg tegelijkertijd rustig de warme melk toe.
Sla zoveel mogelijk lucht in de puree.
Smelt de rest van de boter in een ruime pan.
Fruit er de ui zachtjes in.
Voeg na een minuut of 2 de spinazie toe.
Meng de spinazie in de pan met de boter en de ui.
Doe een deksel op de pan en laat de spinazie even slinken.
Meng nog een keer de hele inhoud van de pan.
Bereid het vlees van je keuze en maak er een lekkere jus bij.
Spinazie met aardappelpuree en naturel gebakken kabeljauw |
Schep een flinke hoeveelheid spinazie in de kuil.
Sprenkel wat van de jus van je vlees over de ring aardappelpuree.