Voor de pasta:
500 gr verse fettucini.
30 gr roomboter.
1 klein uitje gesnipperd.
2 el peterselie fijn gehakt.
1 el bieslook klein gehakt.
2 el créme Fraiche
1 el pesto
2 eetlepels kleingesneden rode paprika.
4 ruime handen gewassen spinazie
Voor de knoflookgarnalen:
4 ons grote garnalen
4 tenen knoflook geperst
1 halve rode peper in ringetjes gesneden
halve el zeezout
grof gemalen zwarte peper.
20 gram roomboter
2 el olijfolie (om mee te bakken)
Bereiding:
De Pasta:
Kook de fettucini zachtjes in water volgens de voorschriften op de verpakking.
Smelt intussen de roomboter in een antiaanbakpan. Laat de boter niet bruin worden!
Voeg er de ui, knoflook en paprika bij. Laat dit een minuut zachtjes mee sudderen.
Voeg de spinazie in de pan en laat deze even slinken.
Meng de nog hete afgegoten fettucini en de rest van de inhoud van de pan goed met elkaar.
Voeg de créme Fraiche en de tuinkruiden er doorheen samen met de pesto.
Let op! Dit moet niet hard bakken! Gewoon de boter verhitten tot deze gesmolten is en dan de handelingen als boven uitvoeren op matig tot zacht vuur.
Intussen doe je boter en olijfolie in een ovenschaal. Laat deze verhitten op 200 graden.
Was de garnalen en verwijder evt de donkere darm uit de rug. Meng de garnalen met alle bijbehorende ingrediënten. Voeg dit toe in de hete ovenschaal met heet vet. Meng het goed en laat het in 10 minuten garen.
Serveer een nest van de fettucini op een bord en garneer er de knoflookgarnalen bovenop.
Giet er een flinke lepel van de jus van de garnalen overheen.
Serveertip: Met gebakken zalm, kabeljauw of tong.