Nodig:
1 aubergine
250 gr gemengd gehakt
1 Ui grof gehakt
2 teen Knoflook grof gehakt
1 Tomaat klein gehakt
1 gele of groene Paprika grof gehakt
2 takken selderie fijngehakt
Komijnzaadjes geroosterd
Zout
Zwarte peper
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
woensdag 9 juli 2014
Tomatendressing
Nodig:
1/2 blik tomaat blokjes met kruiden van DEKA (of 4 ontvelde
tomaten waar je in de blender 2 tl Italiaanse kruiden doorheen mengt)
1/2 ui fijngesneden
1 teen knoflook geperst
1 el olijfolie
1/2 el suiker
zout
grof gemalen zwarte peper
Bereiding:
Alles in een blender mengen.
Serveren over een frisse salade van IJsbergsla, komkommer, tomaat,
lenteuitjes en paprika.
Pappardelle met Italiaanse gehaktballetjes en oesterzwammen
Nodig:
500 gr. rundergehakt
2 el olijfolie
2 teen knoflook geperst
1 ui fijngehakt
1 eetlepel Italiaanse kruiden (Dat kun je kant en klaar
kopen maar als je het volgende in huis hebt kun je ook zelf mengen met gelijke
delen rozemarijn, tijm, marjolein, oregano, basilicum)
4 el paneermeel
Zwarte Peper
Zout
2 el Roomboter
Nodig voor de tomatensaus:
1 pak tomato frito van Heinz
2 tl Italiaanse kruiden
1 el suiker
½ el salieblad
1 tomaat klein gehakt
1 ui klein gehakt
1 teen knoflook geperst
Zout naar smaak
Verder nodig:
1 pak Pappardelle (ALDI)
Ca. 200
gram Oesterzwammen
½ ui grof gehakt voor de oesterzwammen
zondag 6 juli 2014
Sperziebonen met tempéh sweet chili, shitake en kip
Nodig:
150 gr kippendijenfilet
1 teen knoflook fijngewreven
1 teen gember fijngewreven
1 el sojasaus
Zout
Peper
300 gr verse sperziebonen. Wassen en breken. De steeltjes
verwijderen.
50 gr roomboter
200 gr Shitake gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
150 gr tempéh in reepjes
Chinese kip met Shitake
Nodig:
300 gr kippedijenfilet
2 teen knoflook fijngewreven
Zout
Peper
1 el
sojasaus
2 tl
hoisinsaus
2 tl oestersaus
1 el olie
150 gr (of meer naar eigen smaak) Shitake
1 ui gesnipperd
Gebakken rijst met tempéh en gehakt
Nodig:
150 tot 200 gr droge rijst volgens voorschrift gekookt en
afgekoeld. (koude rijst van de vorige dag is ook prima.)
2 of 3 eieren geklutst
4 el 5-spices woksaus Conimex
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook geperst
½ chilipeper gehakt
1 handje doperwten uit de diepvries
1 handje Selderie klein gehakt
1 lenteuitje grof gehakt
olie
zaterdag 5 juli 2014
Pindasoep
Voor de bouillon:
Een kleine soepkip
1 ui grof gesneden
2 teen knoflook gekneusd
Een teen gember gekneusd
6 pimentkorrels gekneusd
6 kruidnagels gekneusd
6 peperkorrels gekneusd
3 salamblaadjes
Maggiblokjes
Zout
woensdag 2 juli 2014
Tempéh sweet chili
200 gr tempéh in dunne reepjes
1 kleine adjoema of madame jeanette fijngehakt
1/4 ui gesneden
1 teen knoflook gehakt
1 teen gember fijngewreven
1 tl tomatenpuree
1 el sojasaus
2 el sweet chilisauce
zout
peper
50 cc kippenbouillon
3 el olie
20 gr roomboter
1 kleine adjoema of madame jeanette fijngehakt
1/4 ui gesneden
1 teen knoflook gehakt
1 teen gember fijngewreven
1 tl tomatenpuree
1 el sojasaus
2 el sweet chilisauce
zout
peper
50 cc kippenbouillon
3 el olie
20 gr roomboter
Abonneren op:
Posts (Atom)