Zoeken in deze blog

vrijdag 30 september 2016

Chili kip

Nodig:
50 cc Shaoxin rijstwijn of sherry
50 cc soyasaus
klein teentje knoflook fijngewreven
1 tl zout
1 pond kippendijen in blokjes
Dit een uurtje marineren

250 g bloem
1 tl zout
Mengen

Frituurvet

2 el olie
2 tenen knoflook fijn gewreven
1 tl verse gember geraspt
2 el gedroogde chili pepers (heel houden)
50 cc Shaoxin rijstwijn/sherry
50 cc soyasaus
2 el limoensap
1 el ketjap manis
3 el suiker
1 tl maizena in 50 cc water vermengd
2 el sesamzaad

Bereiding:
Verhit de frituurolie.
Paneer de gemarineerde kip in de bloem en het zout.
Frituur de dobbelsteentjes kip een minuut in de olie en laat ze uitlekken.

Rooster twee el sesamzaadjes

Verhit de olie in een pan. (wok of anti-aanbakpan).
bak de knoflook en de gember een halve minuut.
Voeg de chili's erbij.
Voeg Rijstwijn of sherry en soyasaus erbij.
Limoensap en ketjap erbij voegen.
Roer de suiker er doorheen.
Temper het vuur iets en meng dan de maizena met water er doorheen.
Zodra deze gaat indikken de gefrituurde kipstukjes er snel doorheen mengen.
De kip moet nu een glanzend laagje er omheen krijgen.

Serveer op een schaal of bord met rijst of noodles en strooi er rijkelijk sesamzaad overheen.