Zoeken in deze blog

dinsdag 2 juni 2015

Buffalo Rijst

Nodig:
1 kopje droge Basmati rijst. Koken volgens voorschrift, afkoelen en losroeren.
100 gram ontbijtspek in reepjes.
½ ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
2 geklutste eieren
3 tot 4 el buffalo wurms/meelwormen
1 el bieslook gehakt
1 maggiblokje
Zout
peper
Slaolie

Bereiding:
Verhit de olie op hoog vuur in een wok.
Bak het ontbijtspek licht aan.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze kort mee.
Schuif dit allemaal naar een zijde van de wok en bak in het midden de eieren geroerd.
Voeg de buffalo wurms toe en roer alles door elkaar.
Voeg de losgeroerde rijst toe.
Bak op hoog vuur de rijst tot een homogene dampende pan gemengde rijst.
Verpulver het maggiblokje.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Vlak vóór het opdienen bieslook er overheen strooien.

Buffalo rijst in combinatie met kikkererwten en kalkoenbiefstuk.
Veelzijdig op te dienen met vlees, vis of als een hapje gebakken rijst.

Saus suggesties: 
Satésaus, Chilisaus, Japanse Soyasaus, tomatenketchup…


Een goed verstaander zal begrijpen dat er vele varianten voor de mee te bakken ingrediënten te bedenken zijn.