Zoeken in deze blog

dinsdag 2 juni 2015

Aubergine met balletjes lamsgehakt

Nodig voor de balletjes:
300 gr lamsgehakt
2 tl knoflook
1 fijngehakt uitje
1 el köftekruiden


Verder nodig:
1 aubergine
1 ui
1 teen knoflook
Stukje rode paprika
1 kippenbouillonblokje
Zout
Zwarte peper
Boter

Bereiding:
Draai kleine balletjes van het mengsel gehakt, knoflook, gehakt uitje en de köftekruiden.
Snijd de aubergine in grote blokken.
Snij de ui grof.
Wrijf de knoflook fijn.
Snij de paprika grof.

Verhit de boter.
Bak de balletjes hierin rondom bruin.
Voeg ui, knoflook en paprika toe. Bak ze glazig.
Voeg de aubergine toe.
Verpulver het bouillonblokje in het gerecht.
Schep alles lekker om zodat de aubergine in de jus gewenteld is.
Voeg een paar eetlepels water toe en breng het op temperatuur.
Voeg zwarte peper toe.
Doe een deksel op de pan en laat de aubergine en de balletjes garen. Als de schil van de aubergine zacht genoeg is kan er opgediend worden.

Bepaal zelf de zout-behoefte.