1 aubergine in grote dobbelstenen gesneden.
2 kippedijenfilets in grote dobbelstenen gesneden.
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
1 grote tomaat grof gesneden
10 peperkorrels grof gemalen
Zout
2 tl gemberpoeder
2 tl koriander poeder
2 tl curcumapoeder
2 afgestreken eetlepels massala
125 ml kookroom
1 knorr kippenblokje
3 takken selderie fijngehakt
4 el olie
Moet het pittig dan kun je een halve adjoema peper
fijngehakt erbij voegen als je de tomaat
gaat meebakken.
Bereiding:
Kook de gesneden aubergine 10 minuten in water met het zout.
Laat de aubergine daarna uitlekken.
Verhit de olie.
Bak de kipblokjes snel rondom en haal ze dan met een
schuimspaan uit de olie, Zet even apart.
Fruit de ui en knoflook een minuut.
Voeg de tomaat en eventueel de adjoema peper er aan toe en
bak deze 3 minuten mee.
Voeg gember-, koriander- en curcumapoeder toe.
Voeg de gemalen zwarte peper en massala toe.
Laat de massa onder goed omscheppen even verhitten en voeg
dan de aubergine toe.
Bak de aubergine met de massa specerijen en kruiden rondom
gedurende een paar minuten.
Voeg de voorgebakken kip toe en schep alles goed door
elkaar.
Voeg het water toe en roer de aanzetsels los van de bodem
van de pan.
Voeg het bouillonblokje verpulverd toe.
Tenslotte voeg je de kookroom en de selderie toe.
Meng de curry goed door elkaar en laat het gerecht onder af
en toe omscheppen op een sudderplaatje 30 minuten gaar sudderen.
Serveer er witter rijst of aardappelen bij.