Soep met ballen heeft mijn voorkeur.
Deze keer gebruik ik een half pondje lamsgehakt. Dat maak ik aan met zout,
wat groffe zwarte peper,
een theelepel uipoeder,
een theelepel knoflookpoeder
en een eetlepel paneermeel.
En daar draai ik dan soepballetjes van.
Ik verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit hier een fijn gesnipperd uitje.
Daar voeg ik de gehaktballetjes bij.
Even een keer omdraaien, of omschudden… Als ze maar gelijkmatig kunnen garen.
Als de balletje enigszins gaan bruinen doe ik er een halve gesneden paprika bij.
Een koelkast-restantje champignons gaat gewoon bij.
Ik hak voor dit recept wat selderie en een handje geurige rozemarijn fijn.
Verder een teentje knoflook.
En dan giet ik er ook ter ondersteuning van kleur en smaak, een pakje tomaat frito bij.
De dikte van de soep bepaal ik met wat water. Ieder voor zich. De een wil er een lepel rechtop in kunnen zetten, de ander slurpt liever dunne soep. Doe gewoon je ding zoals jij dat lekker vindt.
Dan komt mij geliefde Lea en Perrins Worcestersauce aan de beurt. Een halve eetlepel doe ik erin!
Ik kies bewust voor dit merk. Andere merken lijken er niet op ook al probeerde mijn buurtsuper me dat wel een paar keer aan te smeren.
Een handje selderie uit eigen tuin krijgt ook een rol in deze soep.
Alles even lekker doorroeren, en dan op een sudderplaatje ongeveer 3 kwartier laten pruttelen.
Ik voegde ook een handje vermicelli erbij en maakte de soep vervolgens op smaak af met wat zout.
Serveer met Brood en knoflookboter.