Zoeken in deze blog

donderdag 14 december 2017

Knoflook-Kaassaus

Nodig:
50 gr roomboter
2 geperste tenen knoflook
30 ml bloem
1/2 l melk
2 tl uipoeder
2 tl mosterdpoeder
2 el peterselie
4 el geraspte kaas 48+
1 maggiblokje verpulverd

Serveer suggestie Knoflook-kaassaus
Bereiding:
Smelt de roomboter maar laat deze niet bruinen.
Verhit de knoflook er in mee.
Voeg de bloem toe en roer constant tot de bloem na een paar minuten gegaard is.
Voeg 1/2 liter volle melk toe. Roer tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg hier de poederkruiden aan toe.
Voeg de gehakte peterselie toe.
Roer de geraspte kaas toe tot alles in de hete massa is gesmolten en is opgenomen.
Voeg het maggiblokje verpulverd toe en roer alles goed door.
Laat al roerend de saus nog een paar minuten doorwarmen. Niet laten koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten