Zoeken in deze blog

woensdag 1 februari 2017

Fettucini in roomboter

Nodig:
500 gr verse fettucini.
30 gr roomboter.
1 klein uitje gesnipperd.
1 teen knoflook fijngewreven.
2 el peterselie fijn gehakt.
2 eetlepels kleingesneden rode paprika.

Bereiding:
Kook de fettucini zachtjes in water volgens de voorschriften op de verpakking.
Smelt intussen de roomboter in een antiaanbakpan. Laat de boter niet bruin worden!
Voeg er de ui, knoflook en paprika bij. Laat dit een minuut zachtjes mee sudderen.

Giet de fettucini af.
Voeg de fettucini bij de gesmolten roomboter ui etc.
Voeg er de peterselie bij.
Schep de fettucini en de rest van de roombotersaus goed door elkaar heen.

Serveer op een bord en eet deze fettucini met een lekker stuk gebakken zalm.






Bij dit gerecht diende ik een lekker frisse salade van o.a. Hollandse sla op.

dinsdag 17 januari 2017

Gamba's paprika

Nodig:
150 gr gamba's. Gepeld, darm verwijderd en gewassen.
20 gr roomboter.
1 teen knoflook geperst.
2 tl paprikapoeder.
snufje zout.
Zwarte peper.
125 gr roze garnalen.
1 el bieslook vers. Klein gehakt.
1 el koriander vers. Klein gehakt.

Bereiding:
Als de gamba's gepeld en schoongemaakt zijn de boter verhitten.
De knoflook fruiten.
De gamba's toevoegen en meebakken. Maximaal 4 minuten. Snel werken dus.
Paprikapoeder toevoegen.
De garnalen toevoegen.
Bieslook, koriander, zout en pepr toevoegen.
Nog een minuut omscheppen.

Lekker bij witte rijst, bami of noodles, nasi of pasta.

Macaroni del mare

Macaroni del Mar, hier met Gamba's paprika geserveerd.
In dit recept staat de Macaroni afgebeeld geserveerd met Gamba's Paprika. Klik hier voor het recept.

Nodig:
1/2 liter macaroni. Gekookt, afgegoten en gekoeld.
250 gr Kabeljauw
250 gr roze garnalen.
1 ui gesnipperd.
1 teen knoflook geperst.
6 grote champignons gevierendeeld
2 punten geroosterde paprika uit pot grof gesneden.
5 zongedroogde tomaatjes.
30 gram bieslook, klein gehakt.
30 gram verse koriander klein gehakt.
8 groene asperges in stukken gesneden en 4 minuten geblancheerd.
3 eieren geklutst.
Paprikapoeder
Peper
zout
Boter.

Bereiding:
De kabeljauw in boter snel garen met peper en zout.
De asperges in stukken snijden en 4 tot 5 minuten garen in kokend water.
De Champignons een paar minuten bakken.
Eieren klutsen en een omeletje ervan bakken. In stukken snijden.
Dit allemaal even apart zetten.

Onderstaande werkt het prettigst met een ruime pan met antiaanbaklaag.
Boter verhitten.
Ui en knoflook fruiten.
Paprika en zongedroogde tomaatjes toevoegen.
De asperges toevoegen.
De champignons erbij voegen.
De roze garnalen toevoegen. twee minuten laten meebakken.
1/2 el paprikapoeder toevoegen en goed dooreen scheppen.
De macaroni toevoegen en goed de massa door elkaar mengen.
Even lekker laten bakken.
De kabeljauw grof breken en er doorheen scheppen.
De omelet toevoegen.
Bieslook en koriander erdoorheen scheppen.
Zwarte peper en zout toevoegen.

Varkenshaas met paddestoelen

Dit recept is gemaakt met kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en Chinese champignons. Elke andere combinatie van paddestoelen is mogelijk.

Nodig:
1 varkenshaas in dunne plakjes en reepjes gesneden.
150 gram van 1 of meer soorten champignons. Indien nodig vierendelen of kleiner snijden.

Voor de vleesmarinade:
2 tl zout
1 teen knoflook geperst.
2 el sojasaus.
1 teen gember geperst.
zout.
Alles mengen en het gesneden vlees hier gelijkmatig mee inwerken. Laat dit een uur marineren.

Voor de bakmix:
1 teen knoflook fijn gehakt.
1 grote ui grof gesneden.
1 rode paprika grof gesneden.
1 groene paprika grof gesneden.

Voor de woksaus:
1 el suiker.
1 el mushroom vegetarian sauce.
1 tl hoisinsauce.
1 tl Mee Chun Barbequesaus
2 tl sambal oelek.
2 tl tomatenpuree.
2 el sojasaus.
Meng de suiker, sauzen, tomatenpuree en de sambal homogeen
50 gram bieslook in lengtes van een paar mm gesneden.

Om te binden:
1 dl water vermengd met 2 tl maizena.

1 dl Olie

Bereiding:
Verhit de olie in een hete wok.
Wok de champignons een paar minuten.
Voeg de rest van de groenten in bakmix toe en wok dit op zeer hoog vuur een minuut of 2.
Zet de groenten mbv een schuimspaan even apart. Laat het bakvet terug in de wok lekken.

Verhit de wok weer en bak het vlees in het resterende bakvet.
Voeg de woksaus toe.
Wok het vlees op zeer hoog vuur.
Als het vlees bijna gaar is voeg je de gebakken groenten er weer bij.
Voeg de bieslook toe. wok alles flink gedurende een minuut.
Maak het gerecht af met het water waar een paar theelepels maizena in zijn vermengd.
Is de saus te dik dan kun je een paar eetlepels water toevoegen.

Nog een keer goed mengen en direct opdienen.

Lekker met witte rijst of bami.

donderdag 5 januari 2017

Garnalen Roma

Nodig:
200 gram grote garnalen gepeld
1 ui gesnipperd.
2 teen knoflook.
1 tl tomatenpuree.
1 tl majoraan.
1 tl basilicum.
1 el crème Fraiche
stukje rode puntpaprika, Gesneden .
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 dl witte wijn.
Roomboter

Bereiding:
Verwijder de darm uit de rug van de garnalen en was ze.
Dep de garnalen droog.
Verhit de boter matig.
Fruit ui en knoflook in een paar minuten op matig vuur.
Voeg de garnalen toe en schep alles om. Bak ze in 4 minuten.
Bak de paprika mee.
Voeg de tomatenpuree en de majoraan en basilicum toe.
Bak de paprikapoeder en chilipoeder mee.
Voeg de witte wijn toe.
Als de wijn is ingekookt meng je de crème Fraiche door het gerecht.