Zoeken in deze blog

zondag 29 november 2015

Zuurkool Madras

Zie ook het videorecept op youtubekanaal Makkelijk Koken!!

Nodig:
500 gr Zuurkool
4 takken Selderie
1 grote ui
1 of 2 tenen knoflook
1 tomaat
Klontje boter
4 el olie
150 gr gemengd gehakt
100 gr Zuurkoolspek (evt voorgebakken)
4 tot 6 el Kerrie madras
Kippenbouillonblokje verpulverd
2 tl sambal oelek
Om mee op te dienen naar behoefte: braadworst, gehaktballen, spekkies, (gebakken of gepureerde) aardappelen of rijst.

Bereiding:
500 gr Zuurkool 10 minuten in water koken. Afgieten en koud spoelen.
De zuurkool met twee vorken goed uiteen trekken.
Selderie klein hakken.
1 grote ui zeer grof snijden.
2 tenen knoflook fijn hakken.
1 tomaat klein snijden.
Klontje boter smelten en aanvullen met
4 el olie.
De Ui bakken.
De Knoflook meebakken
Goed roerbakken
150 gr gehakt toevoegen en meebakken onder goed omscheppen.
Het Zuurkoolspek meebakken.
Kerrie madras erbij. Hoeveelheden kunnen naar eigen behoefte aangepast worden.
Gesneden Tomaat erbij.
Uitgelekte Zuurkool erbij.
Kippenbouillonblokje verpulveren.
Gehakte Selderie erbij.
Alles goed roerbakken.
2 tl sambal oelek erbij en er goed doorheen mengen.
Deksel op de pan en 15 minuten op een sudderplaatje doorwarmen.


Serveren met braadworst of gehaktballen, spekkies, (gebakken of gepureerde) aardappelen of rijst.

Bekijk ook het videorecept op het youtube kanaal van Makkelijk Koken.

dinsdag 6 oktober 2015

Antrua met spekreepjes

Nodig:
4 antrua's in partjes gesneden
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 halve tomaat in kleine blokjes gesneden
200 gr spekreepjes
1 maggiblokje
1 half glas water
Olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de spekreepjes 3 minuten.
Fruit ui, knoflook en tomaat mee met het spek.
Voeg de antruapartjes toe.
Goed omscheppen.
Maggiblokje verpulveren.
Half glas water erbij.
Deksel op de pan en op een plaatje zachtjes gaarstoven.

Mushroom Chicken

Nodig:
500 gr kippendijen filet gewassen, drooggedept.
1 blikje Po-Ku Mushrooms gehalveerd.
4 ruime eetlepels mixed Pickles (Mee Chun)
1 ui grof gesneden
3 tenen knoflook fijn gehakt.
1 tak sereh gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen kunir gekneusd
3 el Mushroom vegetarian sauce
1 el soy sauce
1 Madame Jeanette
Zout
Zwarte peper
olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip snel rondom dicht.
Verwijder de kip.
Bak de ui en knoflook.
Voeg de sereh, gember, laos en kunir toe.
Voeg de Mushrooms toe.
Voeg de kip weer toe in de pan.
Schep alles een paar keer goed om.
Voeg de Mushroom sauce toe.
Voeg de soy sauce toe.
Voeg de Mixed Pickles toe.
Voeg een half glas water toe. Zorg dat de jus voldoende is.
Leg de madame jeanette bovenop het gerecht.
Laat de kip ca 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Maak af in dien nodig met zout en peper.