Zoeken in deze blog

zondag 6 juli 2014

Gebakken rijst met tempéh en gehakt

Nodig:
150 tot 200 gr droge rijst volgens voorschrift gekookt en afgekoeld. (koude rijst van de vorige dag is ook prima.)
2 of 3 eieren geklutst
200 gram tempéh in reepjes gesneden
4 el 5-spices woksaus Conimex
200 gram gemengd gehakt losgeroerd
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook geperst
½ chilipeper gehakt
1 handje doperwten uit de diepvries
1 handje Selderie klein gehakt
1 lenteuitje grof gehakt
olie

zaterdag 5 juli 2014

Pindasoep

Voor de bouillon:
2 liter water
Een kleine soepkip
1 ui grof gesneden
2 teen knoflook gekneusd
Een teen gember gekneusd
6 pimentkorrels gekneusd
6 kruidnagels gekneusd
6 peperkorrels gekneusd
3 salamblaadjes
Maggiblokjes
Zout

woensdag 2 juli 2014

Tempéh sweet chili

200 gr tempéh in dunne reepjes
1 kleine adjoema of madame jeanette fijngehakt
1/4 ui gesneden
1 teen knoflook gehakt
1 teen gember fijngewreven
1 tl tomatenpuree
1 el sojasaus
2 el sweet chilisauce
zout
peper
50 cc kippenbouillon
3 el olie
20 gr roomboter

Roti

Roti is de deegplaat, deegkoek, of tortilla, waarin een tussenlaagje van gekruide en gemalen gele spliterwten (dahl), kikkererwten of aardappel is verwerkt. Roti eet men vooral bij masala kip, rund, lam of zelfs vis. In de volksmond benoemt men de combinatie van deze gerechten samenvattend 'roti'. Maar in feite is roti dus alleen de deegkoek waar de andere gerechten mee genuttigd worden. Roti eet men met de handen. De bereiding hoeft niet moeilijk te zijn mits men de volgorde en behandeling van de ingrediënten beheerst en consequent uitvoert. Onderstaande bereiding is geheel mijn eigen aanpak. Andere koks zullen wellicht andere methoden toepassen maar dat hoeft niet tot een beter of slechter resultaat te leiden. Het gaat hier louter om persoonlijke smaak. 

Bereiding met gele spliterwten verloopt alsvolgt:

zondag 29 juni 2014

Thai pasteitjes

Op dit recept zijn vele variaties mogelijk. Klik Hier om ook het videorecept te bekijken.


Pittige pasteitjes met kip en tempéh.

Nodig voor de tempéh:
200 gr tempéh
2 teen knoflook geperst
1/2 ui fijn gesnipperd
2 tl tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el bruine basterdsuiker
1 grote madame jeanette fijn gesneden
zout