Zoeken in deze blog

zaterdag 31 augustus 2013

Rood Geroosterd varkensvlees (Roast Red Porc)







Ingrediënten:
500 gram varkensvlees. Hamlappen of varkenshaas voor magere red porc en voor de echte liefhebbers buikspek voor een malser resultaat.
4 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 eetlepels vocht van de lam joei
2 el rum of chinese rijstwijn
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels suiker
zout
Mespunt ve-tsin (Hier doen de wildste verhalen de ronde over. Bij twijfel gewoon niet gebruiken.)


Geroosterde kip Papa_Mischa style

Nodig hiervoor:

500 gr kipkarbo’s of kippedijenfilet

Mijn marinade:
5 el bbq sauce Mee Chun
15 gr Gemalen knoflook
4 el Shaoling rijstwijn
5 el Soya saus
1 tl suiker
15 gram pickled gember
Snufje zout
Snufje zwarte peper
1 dl Slaolie


Eerst maak je de kip schoon. Was de kip en smeer deze in met een handvol zout en een paar flinke scheuten azijn. Wrijf dat goed in en wacht 20 minuten. Spoel vervolgens azijn en zout van de kip af en dep daarna de kip droog met een brandschone theedoek.

Meng de ingrediënten en smeer er de kip mee in. Marineer hierin de kip een tot acht uur. Het beste resultaat krijg je na een nacht marineren.
Laat de kip vlak voor het roosteren een beetje uitlekken maar gooi de marinade niet weg!
Verhit de oven op 180 graden.
Rooster de kip langzaam in de grill in een braadslee, op een rooster of op een bbq vuurtje. Regelmatig keren en dan ook met een kwastje wat marinade op de bovenste zijde aanbrengen.

Als de kip bijna gaar is kun je ervoor kiezen om de jus af te gieten en apart te serveren en de kip nog 10 minuten in de oven te laten staan. Hierdoor wordt de kip wat droger zoals we dat bij mij thuis graag hebben.

Serveer gewoon bij rijst of aardappelen of bij de bami of nasi.




Tjauw min

Tjauw min met geroosterde kip en geroosterd mager varken
Miegerechten zijn meestal bijgerechten net zoals rijst, aardappelen, cassave of pasta. Vaak maakt men mie, maar ook nasi van kliekjes vlees van de vorige dag. Maar voor een vers hoofdgerecht, en zeker voor een feestmaal kies je natuurlijk voor verse ingrediënten. Tjauw min kennen we ook als Chow Mein of Chow Min.

vrijdag 30 augustus 2013

Gevulde sopropo

Benodigd:
  • sopropo
  • gehakt
  • een ui
  • 1 of twee teentjes knoflook
  • Theelepel laospoeder
  • theelepel gemberpoeder
  • theelepel Ve-tsin
  • tomatenpuree of -ketchup
  • bouillontablet
  • suiker
  • peterselie
  • olie


Gevuld met gehakt

Gamba’s met chili’s

Nodig:
Per persoon
100 gr gepelde Gamba’s count 24/30 (deze code staat op de zak en geeft de grootte van de garnalen aan)
Kleine roze garnaaltjes (handje per persoon)
Per ons gamba’s ca 5  gedroogde chili pepertjes.
Een handje grof zeezout .
Per ons garnalen een teen knoflook deels grof gesneden deels fijngewreven.
Een half uitje zeer zeer fijngesnipperd
Per ons gamba’s 3 eetlepels olijfolie
Klein stukje rode paprika