Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar.
3 tl knoflookpoeder
3 tl uipoeder
2 tl zout
2 tl Zwarte peper
2 tl gember
2 tl gemalen komijn
1 el ketjap manis
1 el sesamolie
Genoeg voor 500 gram kipkluifjes
Bereiding:
Laat de kipkluifjes of vlerkjes minimaal 3 uur in de marinade liggen.
Verhit de oven op 200 graden, Hete lucht oven op 220 graden.
Laat de kippetjes roosteren tot ze naar behoefte gegaard zijn.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
maandag 12 september 2016
Kabeljauw met pasta en spinazie
Nodig:
250 g Kabeljauw in dobbelstenen
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
handje peterselie klein gehakt
3 el olijfolie
150 gr spinazie gewassen
basilicum naar smaak
200 gr Crème Fraiche
1 dl witte wijn
stukje paprika gesneden
1/2 rode peper
Visbouillonblokje
Pasta gekookt
Bereiding:
Fruit ui knoflook en gesneden paprika in hete olie.
Bak vervolgens de kabeljauw een 5 minuten mee.
Strooi er basilicum en peterselie bij.
Voeg ook de rode peper toe.
Voeg de witte wijn toe en laat dit op half hoog vuur inkoken.
De saus kan op dikte gemaakt worden met een beetje maizena in een beetje water vermengd.
Verkruimel het bouillonblokje in de saus.
Verdeel een paar handen spinazie op de bodem van een leeg bord.
Leg hier een portie pasta bovenop.
Schep de kabeljauw met saus over de pasta heen.
Opdienen met wijn en geraspte parmezaanse kaas.
250 g Kabeljauw in dobbelstenen
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
handje peterselie klein gehakt
3 el olijfolie
150 gr spinazie gewassen
basilicum naar smaak
200 gr Crème Fraiche
1 dl witte wijn
stukje paprika gesneden
1/2 rode peper
Visbouillonblokje
Pasta gekookt
Bereiding:
Fruit ui knoflook en gesneden paprika in hete olie.
Bak vervolgens de kabeljauw een 5 minuten mee.
Strooi er basilicum en peterselie bij.
Voeg ook de rode peper toe.
Voeg de witte wijn toe en laat dit op half hoog vuur inkoken.
De saus kan op dikte gemaakt worden met een beetje maizena in een beetje water vermengd.
Verkruimel het bouillonblokje in de saus.
Verdeel een paar handen spinazie op de bodem van een leeg bord.
Leg hier een portie pasta bovenop.
Schep de kabeljauw met saus over de pasta heen.
Opdienen met wijn en geraspte parmezaanse kaas.
woensdag 31 augustus 2016
Gnocchi met gamba's en garnalensaus
Nodig:
1 pak Gnocchi, bij de supermarkt verkrijgbaar.
400 gr gamba's gepeld.
roomboter
1 teen Knoflook
peper
zout
Bereiding:
Kook de gnocchi volgens voorschrift. (Meestal 3 minuten) en giet deze af.
Verhit wat boter.
Bak een paar seconden de knoflook.
Bak hierin de gamba's 3 of 4 minuten.
Maak af met peper en zout.
Maak de Garnalensaus zoals hier beschreven is.
Schep wat Gnocchi op een bordje of in een kom.
Schep er enkele gamba's overheen en maak dit af met wat van de garnalensaus.
1 pak Gnocchi, bij de supermarkt verkrijgbaar.
400 gr gamba's gepeld.
roomboter
1 teen Knoflook
peper
zout
Bereiding:
Kook de gnocchi volgens voorschrift. (Meestal 3 minuten) en giet deze af.
Verhit wat boter.
Bak een paar seconden de knoflook.
Bak hierin de gamba's 3 of 4 minuten.
Maak af met peper en zout.
Maak de Garnalensaus zoals hier beschreven is.
Schep wat Gnocchi op een bordje of in een kom.
Schep er enkele gamba's overheen en maak dit af met wat van de garnalensaus.
Gamba's met Cantherellen in knofllook
Nodig:
12 gamba's
4 tenen knoflook in dunne plakjes
Een doosje Cantherellen schoonborstelen (NIET WASSEN MET WATER!!!)
1 el peterselie
1/2 el zeezout
Zwarte peper grof gemalen
1 dl olijfolie
1 el roomboter
1 of meer schaaltjes waar de gamba's naast elkaar kunnen liggen garen.
Bereiding:
Verhit de oven voor op 225 graden.
Verhit in een schaal de olie met de roomboter in de oven tot het vet begint te pruttelen.
Schep dan Gamba's, de kruiden en specerijen en cantherellen er doorheen. Verspreid alles goed over de schaal.
Laat het gerecht 15 tot 20 minuten in de hete oven bakken in de olie.
Een mooi gerechtje voor een tapasmenu, met stokbrood of wat rijst, of patatas brava's.
Maar ook goed als hoofdgerecht met een mooie fruitsalade van Rucola met diverse soorten fruit zoals, Galliameloen, papaja, Mango, cherrietomaatjes en rucola.
Voor de diehards zal het duidelijk zijn. Zuig ook de vellen en schillen van de gamba's schoon voor je ze weggooit. De saus smaakt heerlijk. En als je een echte liefhebber bent koop je gamba's waar de kop nog aan zit! De gamba's bereid je dan in z'n geheel in de olie en knoflook. De kop zuig je leeg evenals de velletjes en ja, zelfs de pootjes.
12 gamba's
4 tenen knoflook in dunne plakjes
Een doosje Cantherellen schoonborstelen (NIET WASSEN MET WATER!!!)
1 el peterselie
1/2 el zeezout
Zwarte peper grof gemalen
1 dl olijfolie
1 el roomboter
1 of meer schaaltjes waar de gamba's naast elkaar kunnen liggen garen.
Bereiding:
Verhit de oven voor op 225 graden.
Verhit in een schaal de olie met de roomboter in de oven tot het vet begint te pruttelen.
Schep dan Gamba's, de kruiden en specerijen en cantherellen er doorheen. Verspreid alles goed over de schaal.
Laat het gerecht 15 tot 20 minuten in de hete oven bakken in de olie.
Een mooi gerechtje voor een tapasmenu, met stokbrood of wat rijst, of patatas brava's.
Maar ook goed als hoofdgerecht met een mooie fruitsalade van Rucola met diverse soorten fruit zoals, Galliameloen, papaja, Mango, cherrietomaatjes en rucola.
Voor de diehards zal het duidelijk zijn. Zuig ook de vellen en schillen van de gamba's schoon voor je ze weggooit. De saus smaakt heerlijk. En als je een echte liefhebber bent koop je gamba's waar de kop nog aan zit! De gamba's bereid je dan in z'n geheel in de olie en knoflook. De kop zuig je leeg evenals de velletjes en ja, zelfs de pootjes.
Gamba's in knoflook
12 gamba's
4 tenen knoflook in dunne plakjes
1/4 uitje fijn gehakt
1 el peterselie
1/2 rode peper in ringetjes
1/2 el zeezout
Zwarte peper grof gemalen
1 dl olijfolie
1 el roomboter
1 of meer schaaltjes waar de gamba's naast elkaar kunnen liggen garen.
Bereiding:
Verhit de oven voor op 225 graden.
Verhit in een schaal de olie met de roomboter in de oven tot het vet begint te pruttelen.
Roer dan Gamba's, de kruiden en specerijen er doorheen. Verspreid alles goed over de schaal.
Laat de garnalen 10 tot 15 minuten in de hete oven bakken in de olie.
Een lekker tapasgerecht. Met stokbrood.
Voor de diehards zal het duidelijk zijn. Zuig ook de vellen en schillen van de gamba's schoon voor je ze weggooit. De saus smaakt heerlijk. En als je een echte liefhebber bent koop je gamba's waar de kop nog aan zit! De gamba's bereid je dan in z'n geheel in de olie en knoflook. de kop zuig je leeg evenals de velletjes en ja, zelfs de pootjes.
Spaghetti met gebakken gamba's
Nodig:
400 gr gamba's gepeld.
1 pak spaghetti of verse spaghetti uit de koeling.
150 gr spinazie gewassen.
roomboter
1 teen Knoflook
peper
zout
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar en giet deze af
Verhit wat boter.
bak een paar seconden de knoflook.
Bak hierin de gamba's 3 of 4 minuten.
Maak af met peper en zout.
Haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan. Laat de rest van de jus in de pan.
Voeg de spinazie in de nog warme jus.
Voeg de pasta toe aan de spinazie en schep alles op laag vuur door elkaar.
Dien de pasta op en schep er de gebakken garnalen overheen.
Natuurlijk kan er een sausje overheen. Een saus van garnalen met Kastanjechampignons en bieslook in dit geval.
Het recept voor de garnalen-kastanjechampignonsaus vind je hier
400 gr gamba's gepeld.
1 pak spaghetti of verse spaghetti uit de koeling.
150 gr spinazie gewassen.
roomboter
1 teen Knoflook
peper
zout
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar en giet deze af
Verhit wat boter.
bak een paar seconden de knoflook.
Bak hierin de gamba's 3 of 4 minuten.
Maak af met peper en zout.
Haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan. Laat de rest van de jus in de pan.
Voeg de spinazie in de nog warme jus.
Voeg de pasta toe aan de spinazie en schep alles op laag vuur door elkaar.
Dien de pasta op en schep er de gebakken garnalen overheen.
Natuurlijk kan er een sausje overheen. Een saus van garnalen met Kastanjechampignons en bieslook in dit geval.
Het recept voor de garnalen-kastanjechampignonsaus vind je hier
Garnalensaus met Kastanjechampignons en bieslook
Nodig:
150 gr roze garnalen
1 teen knoflook geperst
1/2 rode ui gesnipperd
1 el bieslook klein gehakt
1 el peterselie klein gehakt
1 bekertje Crème Fraïche
1/2 el tomatenpuree
125 gr Kastanjechampignons gevierendeeld
1 stuk rode puntpaprika klein gesneden
1/2 rode peper in ringetjes gesneden
1 tl karwijzaad geroosterd
1 tl zw peper
1/2 el paprikapoeder mild
1 dl droge witte wijn
3 el olijfolie
1 maggi Bouillonblokje
Bereiding:
Verhit de olie, voeg er evt een klontje roomboter aan toe.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de champignons toe.
Voeg de paprika, rode peper, tomaat, karwijzaad en paprikapoeder toe.
Even bakken.
Voeg de garnalen toe.
Voeg de witte wijn toe. laat deze even reduceren (inkoken).
Voeg de peterselie en bieslook toe.
Voeg de Crème Fraïche toe. Goed mengen.
Afmaken met zwarte peper en een bouillonblokje of wat zout.
Goed voor over de pasta of bij een visgerecht.
150 gr roze garnalen
1 teen knoflook geperst
1/2 rode ui gesnipperd
1 el bieslook klein gehakt
1 el peterselie klein gehakt
1 bekertje Crème Fraïche
1/2 el tomatenpuree
125 gr Kastanjechampignons gevierendeeld
1 stuk rode puntpaprika klein gesneden
1/2 rode peper in ringetjes gesneden
1 tl karwijzaad geroosterd
1 tl zw peper
1/2 el paprikapoeder mild
1 dl droge witte wijn
3 el olijfolie
1 maggi Bouillonblokje
Bereiding:
Verhit de olie, voeg er evt een klontje roomboter aan toe.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de champignons toe.
Voeg de paprika, rode peper, tomaat, karwijzaad en paprikapoeder toe.
Even bakken.
Voeg de garnalen toe.
Voeg de witte wijn toe. laat deze even reduceren (inkoken).
Voeg de peterselie en bieslook toe.
Voeg de Crème Fraïche toe. Goed mengen.
Afmaken met zwarte peper en een bouillonblokje of wat zout.
Goed voor over de pasta of bij een visgerecht.
zaterdag 27 augustus 2016
Kruidenboter
100 gr roomboter op kamertemperatuur.
2 tenen knoflook fijn gewreven
1 tl zeezout gemalen
1 vingerkootje rode peper fijn gehakt
1/2 el peterselie fijn gehakt
1 tl zwarte peper grof gemalen
Alles mengen.
In de koelkast laten opstijven.
Grotere partijen Eventueel in porties invriezen en naar behoefte ontdooien.
Bij stokbrood, toast, Turks brood of om mee te bakken.
2 tenen knoflook fijn gewreven
1 tl zeezout gemalen
1 vingerkootje rode peper fijn gehakt
1/2 el peterselie fijn gehakt
1 tl zwarte peper grof gemalen
Alles mengen.
In de koelkast laten opstijven.
Grotere partijen Eventueel in porties invriezen en naar behoefte ontdooien.
Bij stokbrood, toast, Turks brood of om mee te bakken.
Abonneren op:
Posts (Atom)