|
Gamba's in de schil. Zuig de saus er gerust eerst af! |
Nodig:
10 ongepelde gamba's
8 el olijfolie
20 g roomboter
2 tenen knoflook geperst
1 rode peper in ringen
2 tl zeezout
2 tl grof gemalen zw peper
2 handen rucola
1 el maïs
6 cherry tomaatjes
1 halfrijpe banaan in dunne repen
6 muntblaadjes gesnipperd
6 plakjes tomaat
1/2 ui in ringen
Bereiding:
Was de gamba's en droog ze.
Verhit de olie met de roomboter in een oven op 200 graden tot de olie begint te pruttelen.
Meng door de hete olie de knoflook, rode peper, zeezout en zwarte peper.
Schep de gamba's door de hete massa.
Laat de gamba's in 8 minuten in de hete oven garen.
Voeg in de laatste 3 minuten de cherrytomaatjes toe.
Frituur de reepjes banaan in frituurolie van 180 graden of bak ze in een koekepan met wat olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
|
Gepelde gamba's |
Schik op 2 borden een bedje rucola.
Garneer met mais verspreid.
verspreid de gesnipperde munt.
Garneer de plakjes tomaat en verdeel de uiringen.
Garneer de gebakken banaan in een waaiervorm
.Leg de gamba's op het bedje rucola en schep hier wat van de olie met toevoegingen er overheen.
Verdeel de Cherry tomaatjes over de borden.
Serveer met stokbrood en wat knoflooksaus.
Proef de smaken van de zilte gamba's en rucola, met de zoete banaan, de 'twist of mint' of het zoetzure van de cherry tomaatjes.