Zoeken in deze blog

dinsdag 15 juli 2014

Tartaartjes 5-spices



Nodig:
4 rundertartaartjes
1 ui gehakt
1 teen knoflook geperst
1 tomaat in blokjes gesneden
1 tl tomatenpuree
Snufje zout
Zwarte peper grof gemalen
4 tl Conimex 5-spices woksaus
2 el water
Roomboter





Bereiding:
Bak de tartaartjes naar eigen smaak rare, medium of well done in de roomboter.
Leg ze apart op een heet bord.
Voeg de uien toe aan de nog hete boter in de pan.
Doe de knoflook erbij.
Even omscheppen.
Na 15 seconden de tomaat toevoegen.
1 tl tomatenpuree mee laten bakken.
Voeg nu de woksaus toe en roer alles grondig door elkaar.
Afblussen met 2 el water. Aanzetsels goed los roeren en oplossen in het water. Indien nodig een paar lepels water extra om dit goed te kunnen doen.
Laat de jus enigszins inkoken
Als het water bijna verdampt is en de jus op dikte is, deze over de tartaartjes gieten.

Naar smaak zout en peper erover strooien.

Salade Arrope


Nodig:
Komkommer
Tomaat
Lenteui
Courgette
Basilicum
Pijnboompitten
Olijfolie mild
Zout
Arrope

Bereiding:
Snij de vruchtgroenten in blokjes.
Meng ze met geroosterde pijnboompitten.
Voeg hier Basilicumsnippers aan toe.
Besprenkelen met olijfolie.
Snufje zout erover strooien.
½ eetlepel Arrope

Wat is Arrope?
Los Raigones - Arrope:
Een siroop van laat geoogste, zongedroogde zoete Pedro Ximénez druiven, deze worden langzaam ingekookt tot een siroop. Dit product is winnaar van de gouden medaille met ster, tijdens het presitgieuze "The Great Taste Awards Harrógate", "Speciallity Fine Food Fair 2007" in Engeland.
Formaat: speciale fles 200 ml.
Toepassing: Dressing, yoghurt, pannenkoeken, en nog vele andere toepassingen
Productie: Zeer gelimiteerd

Meer info: http://www.deli-cioso.nl/node/28


woensdag 9 juli 2014

Masalavis

Nodig:
Een kilo Stevige vis. (Pangasius, Victoriabaars of wat de visboer je kan adviseren.
3 eetlepels Masala
zout
Zwarte peper
twee eetlepels tomatenpuree
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijngesneden
bloem
1 Madame Jeanette of Adjoema peper.
Olie

Gegrilld gehakt op Aubergine

Nodig: 
1 aubergine
250 gr gemengd gehakt
1 Ui grof gehakt
2 teen Knoflook grof gehakt
1 Tomaat klein gehakt
1 gele of groene Paprika grof gehakt
2 takken selderie fijngehakt
Komijnzaadjes geroosterd
Zout
Zwarte peper

Tomatendressing

Nodig:
1/2 blik tomaat blokjes met kruiden van DEKA (of 4 ontvelde tomaten waar je in de blender 2 tl Italiaanse kruiden doorheen mengt)
1/2 ui fijngesneden
1 teen knoflook geperst
1 el olijfolie
1/2 el suiker
zout
grof gemalen zwarte peper



Bereiding:
Alles in een blender mengen.


Serveren over een frisse salade van IJsbergsla, komkommer, tomaat, lenteuitjes en paprika.

Pappardelle met Italiaanse gehaktballetjes en oesterzwammen

Nodig:
500 gr. rundergehakt
2 el olijfolie
2 teen knoflook geperst
1 ui fijngehakt
1 eetlepel Italiaanse kruiden (Dat kun je kant en klaar kopen maar als je het volgende in huis hebt kun je ook zelf mengen met gelijke delen rozemarijn, tijm, marjolein, oregano, basilicum)
4 el paneermeel
Zwarte Peper
Zout
2 el Roomboter

Nodig voor de tomatensaus:
1 pak tomato frito van Heinz
2 tl Italiaanse kruiden
1 el suiker
½ el salieblad
1 tomaat klein gehakt
1 ui klein gehakt
1 teen knoflook geperst
Zout naar smaak

Verder nodig:
1 pak Pappardelle (ALDI)
Ca. 200 gram Oesterzwammen
½ ui grof gehakt voor de oesterzwammen

zondag 6 juli 2014

Sperziebonen met tempéh sweet chili, shitake en kip

Nodig:
150 gr kippendijenfilet
1 teen knoflook fijngewreven
1 teen gember fijngewreven
1 el sojasaus
Zout
Peper

300 gr verse sperziebonen. Wassen en breken. De steeltjes verwijderen.
50 gr roomboter
200 gr Shitake gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
150 gr tempéh in reepjes

Chinese kip met Shitake

Nodig:
300 gr kippedijenfilet
2 teen knoflook fijngewreven
Zout
Peper
1 el sojasaus
2 tl hoisinsaus
2 tl oestersaus
1 el olie
150 gr (of meer naar eigen smaak) Shitake
1 ui gesnipperd