Zoeken in deze blog

woensdag 9 juli 2014

Masalavis

Nodig:
Een kilo Stevige vis. (Pangasius, Victoriabaars of wat de visboer je kan adviseren.
3 eetlepels Masala
zout
Zwarte peper
twee eetlepels tomatenpuree
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijngesneden
bloem
1 Madame Jeanette of Adjoema peper.
Olie

Masalavis! Net als Masalakip. Maar dan gebruik je een stevige vissoort die niet uit elkaar valt. Kies zoals Victoriabaars of Pangasiusfilet.

Bereiding:
Was de vis en dep ze droog.
Bestrooi de vis met zout en zwarte peper.
Wentel de vis in de bloem.

Fruit ui en knoflook met tomatenpuree in wat olie.
Voeg de masala toe en bak deze zachtjes en kort mee.
Voeg snel de vis toe, wentel deze door de gebakken kruiden. Voeg een beetje water toe om de vis in wat jus gaar te laten stoven.
Voeg direct de peper toe.
Laat met deksel op de pan zachtjes 20 minuten sudderen. Vis en peper niet stuk laten koken!

Lekker met (masala) aardappelen, rijst of roti. De masalaaardappelen maak ik dan wel apart in een pan. Om stuk koken van de vis te voorkomen. Maar als de vis stevig genoeg is kan het er wellicht gewoon bij. Er moet dan wel wat meer water bij. Ik kies dan voor een kruimige aardappel die snel klaar is om de kooktijd zo kort mogelijk te houden.