Zoeken in deze blog

maandag 6 oktober 2014

Prei met gemarineerd speklapje

Nodig
2 takken prei in vingerlange stukken
2 uien gesnipperd
2 tomaten klein gesneden
1 kippenbouillonblokje
50 gram roomboter

Voor de speklapjes:
500 gr Spekplapjes
2 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 el rum of chinese rijstwijn
2 theelepels suiker
1 tl zout
Mespunt ve-tsin

woensdag 1 oktober 2014

Auberginecurry met garnalen

Nodig:
250 gr scampi zonder staartje
1 aubergine in grote blokken gesneden. Half uur in zout water weken en dan afgieten.
2 uitjes gesnipperd
1 bol chinese knoflook
2 tomaten klein gesneden
2 el tomatenpuree
3 tl korianderpoeder
2 tl kaneel
½ el komijnzaad geroosterd
Zw peper
½ el garam masala
1 el kerrie madras
2 maggiblokjes
50 cc olie
100 cc water
1 adjoema peper

dinsdag 30 september 2014

Bruine bonen met rookworst en gehakt

Nodig:
1 groot blik bruine bonen
250 gr gemengd gehakt rul geroerd
275 gr rookworst in dobbelstenen
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 grote tomaat klein gehakt
Nootmuskaat
1 el tomatenpuree
1 el Worcestershiresaus
1 el piccalilly
1 knorr kippenblokje
1 dl water
Zout
Zwarte peper

Bereiding:
Ui, knoflook en tomaat licht bruin bakken.
Tomatenpuree 1 minuut meebakken.
Gehakt en rookworst meebakken tot het gehakt bijna gaar is.
Nootmuskaat toevoegen.
Bruine bonen toevoegen en de massa omscheppen.
Voeg de Piccalilly, het kippenblokje en de Worcestershiresauce erbij.
Goed doorroeren en even laten doorwarmen.
Water gebruiken om de bruinebonen-jus op dikte te brengen. Naar eigen inzicht! Voor bij de rijst of aardappelen is wat jus aan te bevelen. Zijn de bonen bedoeld voor in een tortilla dan zou ik de jus dikker houden.
Op smaak brengen met zout en peper. Pas op met zwarte peper in bruine bonen.


Kip in pickled gemberjus

Nodig:
4 kipkarbonades
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
15 gram pickled ginger klein gehakt
1 tl tamarinde/assem
2 el suiker
2 el mixed pickles
1 el sap van mixed pickles
1 el sap van pickled ginger
50 – 100 cc water
2 takken selderie klein gehakt
2 maggiblokjes
1 grote adjoema peper
Zout
Zwarte Peper
Olie

Gebakken Paksoy

Nodig:
1 stronk Paksoy gesneden. Let op! Alleen de onderste 3 cm van de stronk verwijderen.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
1 maggiblokje
Olie

Bereiding:
Verhit de olie
Bak op matig tot hoog vuur de gesneden ui met de knoflook en tomaat tot het een beetje gaat bruinen.
Voeg de paksoy toe en roerbak alles 2 minuten met enkele ogenblikken tussenpozen.
Voeg het maggiblokje toe en bak alles nog 1 minuut onderwijl goed omscheppend.

Temper het vuur en laat de groenten nog even nagaren. Voor een knapperig resultaat kort of helemaal niet nagaren.